NAJPLAĆENIJA TURSKA GLUMICA NAKON GODINA LOŠIH ODLUKA: 'Bilo mi je jako teško kad...'

Uspješna turska glumica Asli Enver ponovno oduševljava domaću publiku u seriji ‘Očev izbor’, a čini se da joj se sve posložilo i privatno nakon godina loših odluka.

Instagram

Uloga u seriji ‘Istanbulska nevjesta’ donijela je slavu karizmatičnoj, 38-godišnjoj turskoj glumici Asli Enver koju trenutačno imamo priliku gledati u novoj seriji ‘Očev izbor’ koja se prikazuje na RTL-u. Ovaj put tumači hrabru Ayşe Karaali i čini sve kako bi bila najbolji uzor svojoj mlađoj sestri. Zaposlivši se kao policajka na tajnom zadataku, i to kod nemilosrdnog Süleymana, ne shvaća koliku će ulogu odigrati u životu profesora Irfana kojega glumi Halit Ergenç. Kritika i publika slažu se da je Aslı ponovno briljantno prikazala svoj lik pa ne čudi što je jedna od najbolje plaćenih turskih glumica. Rodila se u Londonu, gdje je i živjela do 12. godine, a u jednom razgovoru prisjetila se crtica iz tog vremena.

'Baka je šila odore za englesku vojsku pa je na poziv njihove vlade završila u Velikoj Britaniji. Otišla je u London sa svoje šestero djece, gdje je moj otac s bakom i braćom dugo živio. S druge strane, moja majka je jedinica i nakon što je završila školu, otišla je u London učiti engleski. Tada je upoznala tatu i među njima se rodila velika ljubav', ispričala je Aslı koja je na Sveučilištu Haliç u Istanbulu diplomirala glumu. Ne krije da joj je na njezinu umjetničkom putu puno pomogla majka jer je Aslı patila zbog disleksije.

promo 

'Kad sam bila mlađa, mislila sam da je to kraj svijeta, da zbog disleksije i teškoća koje su s njom povezane neću imati prijatelje, biti uspješna u poslu, a o dečkima tada nisam ni razmišljala. Naravno, kako sam odrastala i educirala se, tako se mijenjalo i moje mišljenje. Danas na disleksiju ne gledam kao na veliki životni problem. To je samo otežavajuća okolnost s kojom se nosim, a pravi problemi su bolest, neimaština ili gubitak voljene osobe', objasnila je.

Poteškoće u govoru nimalo nisu utjecale na njezine glumačke angažmane. Počela je snimati serije sa 19 godina, a uloga u ‘Istanbulskoj nevjesti’ otvorila joj je sva vrata. Slijedio je angažman u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’ uz zvijezde Meryem Uzerli i Halita Ergença. I dok joj se u poslu sve ostvarivalo sretno i spretno, ljubavni odnosi ostavili su na njoj traga. Tri je godine bila u braku s kolegom Birkanom Sokulluom, a razveli su 2015. godine. Tada je javno rekla da joj je vjeru u ljubav vrtio glazbenik Murat Boza u kojeg se zaljubila na snimaju film ‘Brate moj’.

Instagram 

'Imam najromantičnijeg dečka. Murat nije ni najmanje ohol, a ni šutljiv. Takve stvari samo mogu ugroziti vezu. U njemu sam pronašla srodnu dušu. Uvijek se rado sjetim njegova dara za prošli rođendan. Napisao mi je pjesmu i to je najljepši dar koji sam ikada dobila. Dobila sam i spot. Pa tko ga ne bi volio?!', hvalila je zvijezda svoga dragog s kojim ipak nije ostala.

Naime, uslijedilo je još jedno razočaranje nakon tri godine veze i turski mediji raspisali su se da ju je Murta ostavio. Da bi stvar bila gora, Aslı je priznala da mu je dala još jednu priliku, ali i to je kratko trajalo. Prestao je komunicirati s njom jer, kako su pisali tamošnji mediji, više nije mogao podnositi njezine ljubomorne ispade. Sve je to dovelo do psihičke nestabilnosti i manjka samopouzdanja pa je počela sumnjati da su joj usnice pretanke, a lice depresivno.

'Bilo mi je jako teško kad smo prekinuli. To je najgore u vezi, ali teško je i kad vas partner ne može razumjeti na pravi način. Svaki je odnos drukčiji, ali najvažnije je da osobu s kojom ste najprije gledate kao čovjeka, a ne kao dečka ili djevojku. To je najbolji način da postavite temelj zdravog odnosa', podijelila je svoja iskustva.

Ipak, na novu ljubavnu sreću nije dugo čekala. Nakon nekoliko mjeseci veze, u studenome prošle godine na intimnoj ceremoniji udala se za poduzetnika Berkina Gökbudaka. Turski mediji navode da je brzoj odluci o stupanju u brak kumovala i trudnoća glumice, što ona nije potvrdila, ali indikativno je što je odbila neke projekte. U svakom slučaju, Aslı proživljava sretne trenutke, a dolazak djeteta bit će ostvarenje njezine dugogodišnje želje.