DOK GA HARRY SA SMIJEŠKOM POTKOPAVA: Charles glumi da je sve u redu, ali ponašanje odaje da je u velikom problemu

Govor tijela kralja Charlesa otkriva da je jako zabrinut i pod velikim pritiskom.

Profimedia

Unatoč zategnutim obiteljskim odnosima i činjenici da je davno izgubio status miljenika britanske javnosti, princ Harry se nedavno sa smiješkom pojavio u Londonu gdje je svjedočio na Visokom sudu povodom svoje tužbe protiv Associated Newspapersa (ANL) zbog nezakonitog prikupljanja informacija.

Ni ovaj put nije štedio svoju obitelj te je u svom iskazu ponovio i ono što je tvrdio u svojim memoarima, 'Spare', te je rekao da ga je kraljevska obitelj prisilila da se drži pravila 'nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj' pri odnosu s medijima, iako su on i supruga Meghan Markle stalno trpjeli napade.

Profimedia 

'Nakon smrti majke 1997. godine kada mi je bilo 12 godina, morao sam trpjeti pritisak medija s kojima sam otad imao zategnut odnos. Pri tome sam pridržavao obiteljskog pravila od kojeg se nije smjelo odstupati', istaknuo je princ.

Njegov otac kralj Charles, kao i ostatak kraljevske obitelji, ne odustaje od pravila da se ne žale i ne objašnjavaju pa se tako od njih nije mogao čuti nikakav komentar na situaciju s Harryjem, a i sad se ponašaju kao da se ništa ne događa i nastavljaju s poslom kao i obično, no neke stvari ipak ne mogu sakriti.

Profimedia 

Charles i Camilla se trenutno nalaze u trodnevnom posjetu Njemačkoj gdje ih je dočekala počasna dobrodošlica, no iako su se veselo smješkali i razgovarali s ljudima, stručnjakinja za govor tijela Judi James je primijetila da Charlesovo ponašanje odaje nestrpljivost i anksioznost.

'Kao i na ranijem pojavljivanju u Londonu, povremeno pokazuje laganu nestrpljivost. Charles je nekoliko puta potapšao džep na kaputu što redovito radi kad je anksiozan, ima rituale u kojima se dodiruje', ispričala je za britanski The Sun.

'U jednom trenutku sam primijetila da je izbacio donju čeljust i otkrio zube što pokazuje napetost i veliki pritisak', opisala je.