PREMINUO ČLAN POPULARNOG BENDA U 47. GODINI: Iza sebe ostavio suprugu i troje djece, fanovi su u šoku

Osnivač i gitarist benda The Script, Mark Sheehan preminuo je u 47. godini.

Profimedia

Osnivač i gitarist popularnog irskog benda The Script, Mark Sheehan preminuo je ovog petka u 47. godini.

Mark je umro u bolnici nakon kratke bolesti i ostavio iza sebe suprugu Rinu Sheehan s kojom je bio 17 godina u braku i njihovo troje djece. Vijest o njegovoj smrti je 'potpuno je slomila' članove njegovog benda.

Oglasili su se na službenom Facebook i Twitter profilu The Scripta. 'Mnogo voljeni suprug, otac, brat, kolega iz benda i prijatelj Mark Sheehan preminuo je danas u bolnici nakon kratke bolesti. Obitelj i grupa mole fanove da poštuju njihovu privatnost u ovom tragičnom trenutku', napisali su. 

Deseci tisuća obožavatelja izrazilo je sućut članovima grupe i glazbenikovoj obitelji. 'Hvala ti puno na prekrasnim pjesmama', 'Hvala ti na glazbi. Počašćen sam što sam te vidio kako sviraš uživo', 'Šokirana sam! Nikada neću zaboraviti njegove nastupe', poručili su u komentarima. 

Profimedia 

Mark je osnovao rock bend 2001. u Dublinu s frontmenom Dannyjem O'Donoghueom i bubnjarom Glenom Powerom i ubrzo su se proslavili i prodali 20 milijuna primjeraka albuma diljem svijeta. Njihovi najpoznatiji hitovi su 'If You Could See Me Now', 'Hall of Fame', 'Breakeven', 'The Man Who Can't Be Moved' i 'For The First Time'.

Sheehan, koji je rođen u Dublinu, živio je u Americi sa suprugom i djecom koje je držao daleko od znatiželjnih očiju. Kada nije bio na pozornici, glazbenik je bio jako privatna osoba i trudio se zaštititi obitelj od slave koju mu je bend donio.

Inače, upoznao je suprugu tijekom snimanja u glazbenom studiju u Americi kada je snimala za bend back vokal. Imali su privatno vjenčanje 2005. i dobili su prvo dijete 2008. Tijekom više od 17 godina svog braka trudili su se pružiti svojoj djeci privatnost.

Profimedia 

'Rina je iz Teksasa, upoznali smo na putu. Producirao sam i radio u različitim glazbenim studijima. Jednostavno smo kliknuli jedno s drugim', otkrio je Mark 2008. za Irish Mirror kako je upoznao suprugu.

Gitarist je 2021. odlučio uzeti predah od benda i propustio je skoro godinu dana nastupa kako bi proveo više vremena s obitelji. 'Njegova djeca su trebala, a njegova supruga muža', rekao je svojedobno frontmen benda Danny O'Donoghue.

Dodao je kako je to 'najbolja stvar koja se mogla dogoditi' i da se Mark 'vratio osvježen u bend'. Hvalio je Marka i kako je savršen partner za pisanje pjesama, a zajedno su proizveli niz hitova.