ŠTO DORIS PINČIĆ JEDE U TRUDNOĆI? Ne broji svaku kaloriju, ali jednu zdravu namirnicu posebno obožava

Lijepa voditeljica i inače voli kuhati, a svoja jela nerijetko dijeli s pratiteljima na Instagramu.

HRT Screenshot

Domaća voditeljica Doris Pinčić trenutno čeka svoje treće dijete koje samo što nije stiglo na svijet. Ipak, bez obzira na visoki stupanj trudnoće, Doris i dalje svakodnevno dolazi na posao i redovno vodi HRT-ovu emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Aktivna je i na Instagramu gdje nerijetko objavljuje fotografije hrane i jela koje priprema. Naime, Doris je u trudnoći vjerna pripremanju ljetnih salata čija je baza povrće, a otkrila je i da ne može zamisliti život bez jedne namirnice: kvinoje. 

Unsplash 

'Iako se kvinoja smatra novom hranom, kod mene se itekako udomaćila. Često ju koristim u pripremi jednostavne, bogate i zasitne ljetne salate. Baza je kvinoja, a onda preko nje stavila sam svu salatu i povrće koje sam pronašla u hladnjaku. I moj mali twist koji će vam zvučati čudno, ali zapravo baš doda posebnu notu ovom obroku - grilane kriške breskve. Začinila sam soli, paprom, domaćim maslinovim uljem i gore namrvila malo skute, a super paše i feta sir. Javite ako probate', napisala je Doris u jednoj objavi.

Doris se ne ustručava posegnuti ni za malo 'težom' hranom, pa su tako dijelom njezine ljetne prehrane u trudnoći i tjestenina, sir i suhomesnati proizvodi. Ljubiteljica je i slatkoga pa često radi deserte poput pite od jabuka, fritula i macaronsa.

Shutterstock 

Što se tiče doručka, Doris najčešće započinje dan sa zobenim pahuljicama, jogurtom i pekmezom. 'U rijetkim mirnim jutrima ovo je moja omiljena kombinacija za doručak. Žlica pekmeza od šljiva dodatno uljepša provjerenu kombinaciju jogurta i pahuljica..ako niste probali dodajte je..neće vam biti žao'.

Još neki od prehrambenih favorita lijepe voditeljce su i quiche s medvjeđim lukom, juha od koprive i batata, ali i kelj pita, za koju je jednom prilikom i podijelila recept.

'Skuhala sam kelj, ohladila ga i dodala u smjesu koju sam napravila od tri jaja, dvije žlice kukuruznog brašna, mozarelle, mileram sira i malo mlijeka. Posolila, popaprila, pleh nauljila s maslinovim uljem, izlila sve i gore još naribala malo tvrdog sira. Pekla dok nije pozlatilo gore. Tko ne voli kelj- dobar način da se sprijateljite', napisala je Doris.