OVAJ DETALJ O OLIVEROM ŽIVOTU SIGURNO NISTE ZNALI: Legendarni pjevač imao je trik pomoću kojeg je izgledao bolje i mlađe

Mnogi se ovih dana prisjećaju brojnih detalja koji se tiču glazbenikovog života.

promo

Na današnji dan prije pet godina napustio nas je legendarni glazbenik, Oliver Dragojević. U Oliverovoj omiljenoj Veloj Luci i ove godine bit će koncert njemu u čast. 'Trag u beskraju' je glazbeno-umjetničko projekt koji se održava petu godinu zaredom, a započinje već tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije.

Središnji događaj programa je svakako koncert 'Trag u beskraju', koji će biti na pontonu ispred rive u Veloj Luci 29. srpnja od 21.30. Svake godine ovaj koncert okupi hrpu ljudi, pa se očekuje da će tako biti i ove godine. Oliveru u čast zapjevat će Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini.

Sime Zelic/PIXSELL 

Nedjelja u 21.30 je rezervirana za koncert 'Kad mi dođeš ti'. Riječ je o autorskoj večeri Vinka Barčota, koji će biti na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i kvartet Sequentia. Idućeg dana će u isto vrijeme i na istom mjestu manifestacija završiti i to koncertom 'Povedi me' Jasne Zlokić. 

Izvjesno je i da pet godina nakon njegove smrti, baš nitko nije zaboravio na Olivera i njegovu veliku glazbenu ostavštinu. Mnogi se ovih dana prisjećaju i brojnih detalja koji se tiču glazbenikovog života. Tko god da ga je poznavao, složit će se da je Oliver bio veliki umjetnik i skroman čovjek koji je o privatnom životu rijetko govorio.

Story 

Njegov zaštitni znak kroz cijelu karijeru bile su velike dioptrijske naočale, no rijetki znaju da Oliver zapravo nije imao dioptriju, a to je otkrio novinarki Antoniji Mandić u emisiji 'Studio 45' prije desetak godina. Naime, pjevač je još davne 2008. godine skinuo dioptriju u jednoj Klinici, a naočale je nastavio nositi sve do smrti jer su bile dijelom njegovog imidža, te je smatrao da s njima izgleda bolje i mlađe.

Fotografije obitelji legendarnog pjevača pogledajte u galeriji.

Miranda Cikotic/PIXSELL, Story arhiva Obitelj Olivera Dragojevića