TEŠKA SUDBINA OBITELJI OLIVERA DRAGOJEVIĆA: Njegove tri sestre umrle su u djetinjstvu

Svoje tri starije sestre, Gloriju, Mariju i Tatjanu Oliver nije upoznao jer su umrle prije njegovog rođenja.

Almir Panjeta/Pixsell

Oliver Dragojević rođen je u Splitu kao peto i najmlađe dijete Mate i Kate. Ime je dobio po literarnom junaku Oliveru Twistu.
'Majka mi je poslije govorila da mi je ime takvo jer smo prava poslijeratna sirotinja', objasnio je Oliver u biografskoj knjizi 'Južnjačka utjeha' autora Zlatka Galla.

Svoje tri starije sestre, Gloriju, Mariju i Tatjanu nije upoznao jer su umrle prije njegovog rođenja.

Story arhiva 

'Ja sam zadnji od obitelji Dragojević. Imao sam tri sestre koje su umrle. Sestra, koja je imala pet godina, umrla je u El Shattu u Africi u izbjegličkom kampu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Umrla je od salmonele. Bila je u engleskoj bolnici, ali u to je vrijeme salmonela bila vrlo opasna. To je za majku bilo jako teško razdoblje. Tada je tata odigrao glavnu ulogu. Onda smo na svijet došli brat i ja', rekao je jednom prilikom.

Druge dvije sestre umrle su u Vela Luci odmah nakon poroda.

Prve godine sa starijim bratom Aljošom proveo je u Vela Luci, a obitelj se preselila u Split kad je Oliverov otac dobio posao u Lučkoj kapetaniji.

Story arhiva 

'Mater i otac su radili, a Aljoša i ja smo doma sami kuvali. Poštenije je reći da je Aljo kuva, a ja san sprema i pomagao oko sudi. Bilo je to gadno vrime, malo pinez, malo spize. Pamtim američko maslo, zvali smo ga John Wayne maslo, pa mliko u prahu. Kad san bija mali i kad bi me pitali šta ću biti kad naresten, govorija san - mesar', ispričao je Oliver u biografiji.

Sa suprugom Vesnom dobio je tri sina, Dinu, Damira i Davora.

U rujnu 2017. Oliveru je dijagnosticiran tumor na plućima, a odmah je krenuo na kemoterapije. Mjesec dana kasnije obratio se javnosti izjavom da je dobro i da mu treba mira i privatnosti u trenucima kada se bori s bolesti.

Preminuo je 29. srpnja 2018. u splitskoj bolnici, u kojoj je proveo posljednjih mjesec dana svog života.

Više fotografija pogledajte u galeriji:

Miranda Cikotic/24sata, Story Sjećanje na Olivera Dragojevića