TRENUTAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: 'Htjeli su slikati mrtvu princezu Dianu, a onda su joj se pomaknule trepavice...'

Princeza je stradala sa svojim partnerom Dodijem Al Fayedom u Parizu, dok je njihov vozač pokušavao pobjeći od paparazza koji su je progonili čitavo ljeto.

PIERRE BOUSSEL / AFP / Profimedia

Princeza Diana mrtva je 26 godina, no njen status jedne od najpopularnijih figura britanske kraljevske obitelji nimalo nije poljuljan s godinama. Britanski mediji i danas gotovo svakodnevno objavljuju priče o Dianu, a godišnjica njene tragične pogibije i dalje je upisana u kolektivnu svijest.

Ni interes javnosti za život pokojne princeze ne jenjava, a među posljednjim stvarima koje su potresle obožavatelje je fotografija koja otkriva kako bi Diana danas izgledala da se nije dogodio tak kobni 31. kolovoza 1997.

Profimedia 

Princeza je stradala sa svojim partnerom Dodijem Al Fayedom u Parizu, dok je njihov vozač pokušavao pobjeći od paparazza koji su je progonili čitavo ljeto. U to je vrijeme bila najpopularnija žena svijeta, a za njene fotografije nudili su se milijuni. To objašnjava zašto je paparazzi nisu pustili na miru ni kad je teško ozlijeđena ležala u olupini automobila u pariškom tunelu, ali prema tvrdnjama njenog vozača Colina Tebutta, čak ni kad je mrtva ležala u bolnici.

Tebutt je tek prije 6 godina prvi put progovorio o traumatičnim događajima u Parizu. Rekao je da mu je žao što on nije bio njen vozač te večeri te dodao da je stigao u francusku prijestolnicu čim je čuo što se dogodilo.

ANWAR HUSSEIN COLLECTION / Sipa Press / Profimedia 

'Tijelo je bilo smješteno u jednoj od bolničkih soba koja nije imala zavjese, a ja sam primijetio fotografe kako se penju na susjedni krov i balkone bolnice. Bilo je jako vruće u Parizu. Navukao sam deke na prozore da spriječim fotografiranje njezinog tijela, a zbog vrućine smo uključili nekoliko ventilatora. Pogledao sam u princezu, a njezina kosa i trepavice su se pomaknuli. Nikada neću zaboraviti tu scenu', rekao je.