Demanti Josipa Šelendića na članak o njegovom vjenčanju i razvodu

Josip Šelendić poslao je putem svojeg odvjetnika Storyju zahtjev za objavu ispravka članka pod naslovom 'DOMAĆI PAR ZA SVADBU JE DAO ČAK 2 MILIJUNA KUNA: Razveli su se nakon što je on na Facebooku napisao da je slobodan'.

Story

Josip Šelendić poslao je putem svojeg odvjetnika Storyju zahtjev za objavu ispravka članka pod naslovom 'DOMAĆI PAR ZA SVADBU JE DAO ČAK 2 MILIJUNA KUNA: Razveli su se nakon što je on na Facebooku napisao da je slobodan'. Objavljujemo ga sukladno Zakonu o medijima:

Vezano za članak DOMAĆI PAR ZA SVADBU JE DAO ČAK 2 MILIJUNA KUNA: Razveli su se nakon što je on na Facebooku napisao da je slobodan“ u članku je autor iznio neistinite i neprovjerene činjenice vezane za vjenčanje Josipa Šelendića od prije 13 godina koje nije niti približno koštalo 2 milijuna kuna, a niti se sa bivšom suprugom razveo nakon što je putem Facebooka napisao da je slobodan.

Vjenčanje je koštalo znatno manje te se ovakvim senzacionalističkim i neprovjerenim pisanjem stvara potpuno pogrešan dojam kod čitatelja. Vezano za navod da se g. Selendić razveo zbog toga što je on na Facebooku napisao da je slobodan.

Josip Šelendić ni na koji način nije javna osoba nego se radi o privatnoj osobi koja svojim trudom i radom u sklopu obiteljske firme sa više od 100 godina tradicije u poslovima obrade metala, pruža kompletnu uslugu, od modeliranja i nabave materijala do konačnog proizvoda. Puna usluga uključuje strojarstvo, autoindustriju, avionsku i nuklearnu industriju te na bilo koji način nije osoba od javnog interesa. Radi se o obiteljskom čovjeku u čiju privatnost se nepotrebno zadire i od njegovog života se radi senzacija.