Legendarni Zdravko Čolić (72) već nekoliko desetljeća žari i pali domaćom glazbenom scenom, a da bi to mogao, mora biti u top formi. Na koncertima je i dalje pun energije, a nju nije teško imati kad vidi da ga publika uvijek dočekuje s oduševljenjem. Pjevač nekoliko godina trenira na Košutnjaku u Beogradu, gdje trenira, posebice odrađuje vježbe za trbuh, isteže se i brzo hoda.
Osim toga, prošle godine je otkrio kako koristi terapiju kisikom u barokomori, što je 100 posto prirodni način za smanjenje upale, ubrzanje zacjeljivanja rana i optimizaciju tjelesnih i mentalnih performansi.
Čolić je i veliki gurman, što je potvrdila i kuharica u poznatom beogradskom restoranu koji pjevač često posjećuje.
'Naručivao je uvijek domaća kuhana jela koja su tog dana bila na meniju restorana. Voli domaće lepinje i pogače koje sam ja mijesila. Dolazio je često i s obitelji i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio. Kako je to bio restoran nacionalne kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo radili prave pite, krempite koje su nekada radile naše bake, kao i pite s orasima. Sve je to jako volio', komentirala je, piše Žena.
Za njegova se jela kažu da su 'prava dramaturgija' jer imaju uvod, vrhunac i zaključak'. Tako krene od aperitiva, predjela, glavnog jela, a najčešće je to riba, pojede i desert te popije čašicu omiljenog pića.
Ono što je najbitnije jest da je Zdravko uvijek umjeren, pa ako par dana zaredom uživa u raznim delicijama, napravi pauzu i trenira te pije prirodne napitke. Njegov detoks se sastoji od svježe cijeđenih sokova.
'Svakog dana iscijedi pet kilograma naranči i četiri kilograma cikle. Kaže da se tada i sokovnik umori', prenosi Bosnainfo.
Pjevač obožava i sarmu, punjene paprike, ali i biftek, što često i sam priprema. Specijalitete iz Istre obožava, odnosno gušta u mediteranskoj hrani kada je na odmoru s obitelji, a stručnjaci često ističu da je ta vrsta prehrane odlična za zdravlje.
Više fotografija Zdravka Čolića pogledajte u galeriji: