KORISTILA JE SUROGAT MAJKU: Marija Šerifović priznala zašto nije sama rodila svog sina

Nakon što je objavila da je postala majka dječaka kojem je dala ime Mario, Marija Šerifović otrila je ono što javnost nije znala.

Instagram

Nakon što je objavila da je postala majka dječaka kojem je dala ime Mario, Marija Šerifović otkrila je ono što javnost nije znala - da je godinama pokušavala ostati trudna dobiti bebu.

'Velika želja da imam dijete me je vodila kroz taj vrlo kompleksan i zahtjevan proces.Iako sam u više navrata pokušavala sama iznijeti trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspjela. Tako da se surogat pokazao kao, zapravo, jedina opcija za mene, rekla je Marija za .

Dodala je da o svom zdravstvenom stanju ne želi detaljno govoriti.

'Zaista ne želim javno objašnjavati medicinske razloge za to, ali surogat majčinstvo je konačno bio moj jedini izbor', rekla je.

Otkrila je i na koji je način tekao proces kojem se podvrgla kako bi postala majka.

'Prije dvije godine sam prolazila kroz postupak vađenja mojih jajnih stanica i zatim kreiranje embrija. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala sam da imam tri zdrava embrija. Tako se rodio Mario', rekla je.

Njen Mario rodio se početkom prosinca, a Mariji se ispunila velika želja da u naručju drži svoje dijete.

'Neophodno je da se informirate, da okupite oko sebe prave ljude, iskrene i stručne. Na prvom mjestu, važno je da pravno regulirate sve na vrijeme. Nakon toga dođe medicinski dio, terapije, vađenje jajnih stanica, njihov transfer, zatim dobra agencija koja zastupa prava surogat majki i liječnik koji prati trudnoću. Dugačak put, ali kada postoji velika želja, uvijek postoji i način. Ogromna želja da nekom pružim svu ovu ljubav koju posjedujem... Bezrezervno... To je na prvom mjestu', dodala je.

Otkrila je da je u njenom slučaju cijeli proces trajao jako dugo.

'Kad sam prvi put presjekla i rekla to je to, odmah je sve ostalo nekako išlo samo od sebe… Ima tu dosta pomoći i Onog odozgo', dodala je.

Instagram Marija Šerifović ima uski krug prijatelja