STRADAO JE U STRAVIČNOJ PROMETNOJ NESREĆI: Prošlo je 30 godina od smrti domaćeg pjevača, no uspomena na njega ne blijedi

Da je živ, danas bi proslavio 71. rođendan.

Discogs

Da je živ, Tomislav Ivčić danas bi proslavio 71. rođendan. Legendarni glazbenik rođen je 1953. godine u Zadru, gradu koji je opisao u mnogim pjesmama. Po završetku gimnazije u Zagrebu, Tomislav Ivčić je već kao glazbena zvijezda, upisao studij ekonomije, smjer vanjska trgovina, ali ga nije završio jer je uglavnom bio po nastupima.

Već početkom 70-ih godina, svi su znali za Tomislava koji je svojim glasom i interpretacijom osvojio srca slušatelja. U svojoj karijeri napisao je više od 200 pjesama. Na 27 objavljenih albuma nalazile su se pop pjesme s elementima dalmatinskog melosa koje su se pokazale kao pravi izbor.

Discogs 

Spomenimo samo pjesmu 'Večeras je naša fešta' bez koje su slavlja jednostavno nezamisliva i koja je postala neslužbena himna Dalmacije. Njegove ostale uspješnice su i: 'Otrov s tvojih usana', 'Kalelarga' i 'Stop the war in Croatia'.

Nažalost, život je izgubio 1993. godine u teškoj prometnoj nesreći u Zagrebu, a u istoj je smrtno stradalo još nekoliko ljudi. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj. Iza Tomislava su ostale kćeri Izabela i Kristina, te sin Ivan.

Instagram 

Njegove kćeri i dan danas svom ocu često posvećuju dirljive poruke uz neke od fotografija koje uistinu bude sjećanja. Prošlo ljeto, Zadrani su organizirali veliki koncert u njegovo ime, čime su obilježili 30 godina od njegove smrti i time još jednom potvrdili kako uspomena na njega jednostavno ne blijedi.