Najpodlija izdaja princa Harryja: Kraljici Elizabeti je slomio srce, njegove laži su je jako pogodile

Iako bi mnogima bilo drago zbog onoga što su učinili, kraljici se to nije svidjelo.

Profimedia

Pokojna kraljica Elizabeta II. navodno je bila bijesna nakon što su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle rekli kako su dobili blagoslov da kćeri daju ime Lilibet. U knjizi Roberta Hardmana govori se o tome kako je kraljica bila ljuta nakon što su njezin unuk i snaha javno istaknuli da su dobili 'zeleno svjetlo' da kćeri daju ime Lilibet, što je inače bio nadimak kraljice Elizabete u djetinjstvu.

YouTube  Princ Harry je u intervjuu za NBC govorio o baki, kraljici Elizabeti II., supruzi Meghan Markle i svojoj djeci.

Kraljicu navodno nikad nisu ni pitala za mišljenje oko imena njihove kćeri, koja je rođena u lipnju 2021. godine. Kraljica je preminula u rujnu 2022. 

Profimedia 

'Izvori iz palače su za BBC rekli da Meghan i Harry nisu pitali kraljicu mogu li koristiti njezin nadimak, iako se pisalo kako su tražili dopuštenje', istaknuo je svojedobno na Twitteru BBC-jev kraljevski reporter Jonny Dymond.

Profimedia 

Kraljevski izvori potvrdili su za Page Six da je princ Harry nazvao baku Elizabetu nakon što je Meghan rodila drugo dijete u bolnici u Santa Barbari.

'Mislim da je to više bio poziv kako bi joj rekao da je beba došla i da je planiraju nazvati po njoj, to nije nešto na što ljudi mogu reći ne. Sumnjam da su je pitali, više su je informirali', rekao je još jedan izvor. 

Ultrecht Robin/ABACA/ Abaca Press/Profimedia 

Nakon što je malena došla na svijet, Harry i Meghan su objasnili značenje imena Lilibet Diana. 

'Lili je dobila ima po prabaki, kraljici, čiji je obiteljski nadimak bio Lilibet. Njezino srednje ime, Diana, odabrano je u čast voljene, preminule bake, princeze od Walesa', istaknuli su. Princ William i Kate tada su im čestitali na dolasku prinove. Podsjećamo, osim Lilibet, imaju i sina Archieja, koji je rođen u svibnju 2019., dok su još živjeli u kraljevskoj palači.

Više o Meghan i Harryju pogledajte u galeriji: