Odveo ju je na put s kojeg se nikad nije vratila: Oženio ju je pa je varao s muškarcima

Glumu je napustila kad su joj počeli davati uloge majke svojim mlađim kolegicama.

Profimedia

Natalie Wood bila je jedna od najpoznatijih holivudskih glumica, a mogla je zavesti svakog muškarca. Skončala je tragično, kada se 29. studenog 1981. godine ukrcala na jahtu sa suprugom Robertom Vagnerom i prijateljem Christopherom Walkenom i krenula prema otoku Santa Catalina u Kaliforniji. S te plovidbe se Natalie nikad nije vratila.

Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Robert je bio glavni osumnjičeni za njezinu smrt. Srela ga je na početku karijere, kada je imala tek 10 godina. Osam godina stariji glumac odmah joj je zapeo za oko, a u jednom je intervjuu otkrila je da je tada rekla majci kako je to čovjek za kojeg će se udati. I na kraju se i udala za njega, i to dva puta.

Prvi spoj imali su kad je napunila 18 godina, i to na nagovor produkcijske kuće čiji su čelnici smatrali da je ona idealna za Wagnera. Vjenčali su se godinu kasnije, 1957. u Scottsdaleu u Arizoni, gdje su živjeli njegovi roditelji. S obzirom na to da je njihova popularnost u to vrijeme bila neviđena, samo zbog njih crkveni prozori bili su prekriveni papirom kako bi spriječili da nekoliko stotina znatiželjnika zaviri unutra.

Profimedia 

Ali prvi put u braku su izdržali samo pet godina, a navodno je oba puta glavni uzrok njihovog razvoda bio taj što ga je Natalie zatekla u krevetu s drugim muškarcem. Četiri godine kasnije, razočarana životom, ali i činjenicom da joj je Faye Dunaway 'otela' ulogu u filmu 'Bonnie i Clyde', glumica je popila šaku pilula. Nasreću, život joj je spašen brzom reakcijom liječnika koji su joj ispumpali želudac, a tada je mlađoj sestri Lani otkrila da jednostavno više nema razloga za živjeti. Nakon razvoda se udala za Richarda Gregsona, a u trogodišnjem braku su dobili kćer.

Profimedia 

Natalie je na jednoj večeri srela Roberta, koji je također krenuo dalje, vjenčao se i dobio kćer. Natalie je tada bila trudna šest mjeseci, ali nije mu mogla odoljeti. Kad je rodila kćer, razvela se od Gregsona i 1972. se na dodjeli Oscara pojavila s Wagnerom. Obnovili su zavjete i činilo se kako im je u braku idilično. Dvije godine kasnije dobili su prvi zajedničku kćer, a zbog obitelji je počela patiti njena filmska karijera. Smetalo joj je što je dobivala uloge u kojima glumi majku mlađim kolegicama. Napustila je glumu, a to joj je bilo bolno. 

Profimedia 

'Gluma više nema takvu ulogu u mom životu kakvu je imala. Kada žena odluči udati se i imati djecu, ostali dijelovi njenog života jednostavno padnu u drugi plan', govorila je. 

Živjela je daleko od svjetla reflektora do dana kada je žensko tijelo pronađeno u spavaćici u moru kraj otoka u Kaliforniji. Odmah su je identificirali, a onda se doznala pozadina priče. Navodno je nakon mnogo pića eskalirala svađa između dvojice kolega, a sve zbog Wagnerove ljubomore i sumnje da ga Natalie vara s njim. Prijatelj se povukao i otišao spavati, a kapetan broda pojačao je glazbu jer nije htio slušati raspravu. Svi su tvrdili da ništa nisu čuli ni vidjeli. 

Profimedia 

2013. je Nataliena sestra Lana otkrila kako je kapetan broda ipak vidio da je Wagner gurnuo Natalie preko ruba palube i odbio joj pomoći da se popne na jahtu. Kapetan se uspaničio, ali glumac joj nije htio pomoći već joj očitati lekciju. 

Lana Wood je od početka govorila kako Wagnerov iskaz nije istinit, tvrdio je da je nevin i da je suprugu zadnji put vidio u kupaonici prije spavanja. Lana je napominjala kako je to laž jer njezina sestra nikad ne bi otišla iz sobe samo u spavaćici. 

Više fotografija glumice pogledajte u galeriji: