Direktori, nogometaš, glumac... Svi su oni prekinuli svoje karijere i odlučili se na zaokret, danas rade 'obični' posao

Donosimo popis poznatih Hrvata koji su se zaposlili u agencijama za nekretnine.

Instagram, Eurovilla

Posao u jednoj od agencija za nekretnine sve je popularniji na našim prostorima, a to su prepoznale i brojne poznate osobe u Hrvatskoj. U nastavku donosimo popis poznatih Hrvata koji su proteklih godina napustili svoj primaran posao i zaposlili se u nekoj od njih.

Antea Kodžoman

Eurovilla 

Bivša manekenka, Antea Kodžoman, godinama je bila direktorica marketinga u NK Lokomotiva, no relativno nedavno se odlučila na zaokret u karijeri. Postala je nova akvizicija agencije za nekretnine Eurovilla.

'Kako bih postala agentica za nekretnine morala sam proći obuku, a na zaokret u karijeri odlučila sam se nakon deset lijepih godina koje su mi donijele puno iskustva u upravi nogometnog kluba Lokomotiva. Sretna sam što sam dobila priliku raditi u najboljoj agenciji za nekretnine te biti dio njihovog tima. Posao je dinamičan i zanimljiv, jako sam zadovoljna', rekla je Antea za Story.

Lujo Kunčević

Robert Gašpert 

Da je glumački poziv sladak, ali ponekad i težak, uvjerio se i šarmantni 33-godišnji glumac Lujo Kunčević koji je zbog nedostatka posla u vrijeme korone potražio novi posao i također završio u 'svijetu nekretnina'.

'Kada sam se bavio isključivo glumom, radio sam kao slobodnjak. To svakako ima mnogo prednosti, kao što je mogućnost odabira uloga i fleksibilnije slobodno vrijeme, ali i jednu veliku manu - život od honorara do honorara. U vrijeme korone i posljedično nedostatka angažmana u glumačkom poslu, a s novorođenim djetetom, odlučio sam potražiti novi posao. Kako su me nekretnine oduvijek zanimale, odlučio sam krenuti u tom smjeru. Neupitno mi je prvi izbor bila Opereta, agencija za nekretnine u Hrvatskoj, i mogu reći da nisam pogriješio. Zdrava firma, dobrog duha, još boljih kolega u kojoj su pravila jednostavna: ako radite, trudite se, slušate iskusnije agente i radite na sebi - dobro ćete zarađivati. Idealan posao u kojemu ste također gospodar svoga vremena, a najljepši trenutak je zahvalnost klijenata kada im riješite jedno od najvažnijih životnih pitanja, a to je ono stambeno', rekao je za Story.

Vilibald Vuco

Instagram 

Vilibald karijeru je započeo kao nogometaš. Prvo je počeo igrati u Dalmatincu pa u Hajduku, a kad se obitelj preselila u Zagreb igrao je za Dragovoljac, za koji je Vuco napisao himnu, te Stupnik prije nego što je otišao u Rudeš. Ipak, karijeru nogometaša je odlučio prekinuti te postati agent za nekretnine, o čemu je ranije pisao.

'Cijeli svoj život proveo sam kao profesionalni sportaš, posvećen nogometu. Međutim, nakon ozljede koja je promijenila smjer mog života, odlučio sam se za novo poglavlje - rad sa nekretninama. Nogomet me naučio vrijednostima strpljenja, discipline i suradnje s drugima. Sve te lekcije s terena sada su ključne u mom novom poslu. Rad u timu, razumijevanje potreba drugih i strast prema radu s ljudima postali su mi snažni aduti u svijetu nekretnina', poručio je u svom predstavljanju na stranici agencije Dogma za koju sad radi kao asistent u posredovanju.

'Volim vidjeti osmijeh na licima ljudi kada pronađu svoj dom iz snova, a moja uloga u tome je pružiti im podršku i savjetovanje. Moje iskustvo sportaša omogućuje mi da prilagodim svoj pristup, budem uporan i stalno se razvijam kako bih svojim klijentima pružio najbolje moguće iskustvo. Rad s ljudima u potrazi za njihovim idealnim domom nije samo posao, već moja strast i zadovoljstvo. Moje iskustvo s terena sada se prenosi u svijet nekretnina kako bih bio podrška i vodič onima koji traže svoj savršeni prostor', dodao je.

Nenad Tatarinov

Instagram 

Suprug Maje Šuput, Nenad Tatarinov, poduzetnik je i menadžer koji je dugo radio kao generalni direktor D-resorta u Šibeniku. Danas je projekt menadžer i asistent u prodaji nekretnina za istarsku poslovnicu kompanije Eurovilla.

'Pouzdana, organizirana i perspektivna osoba, timski radnik, iskusan u upravljanju projektima u hotelijerstvu, razvoju ljudskih potencijala, financijskom planiranju i kontroli te upravljanju prodajom i marketingom. Nenad je uvijek fokusiran na ostvarenje financijskih ciljeva, implementaciju i kontrolu najviših standarda u hotelskoj industriji i radu s ljudima', stoji na njihovoj stranici.

Sarah Ivanković

Tomislav Miletić 

Bivša Miss Universe Hrvatske Sarah Ćosić, danas Ivanković, odnijela je titulu najljepše Hrvatice 2009. godine. Na svjetskom natjecanju je ušla u top 15 djevojaka. Od tada nije bila previše u medijima, bila je voditeljica projekta u podružnici ZET-a, a posljednjih godina radi kao licencirana agentica za nekretnine u Eurovilli.

Dino Purić

Tatjana Bjelajac Raduka, RCF foto studio Daruvar 

Domaći pjevač i bivši natjecatelj showa 'The Voice', Dino Purić, magistar je prava, a radio je i u odvjetničkom uredu. Ipak, nakon nekoliko godina bavljenja glazbom, Dino je odlučio da njegov primaran posao bude u agenciji za nekretnine Eurovilla, gdje radi kao voditelj ureda.

'Iako je u pjevačkom hobiju solo izvođač, u Eurovilli se pokazao kao izuzetno kvalitetan timski igrač kojem se kolege i klijenti s povjerenjem obraćaju vezano za sva pravna pitanja. Vješto barata vokabularom odvjetnika, ali mu nije nepoznat ni rječnik laika pa vjerujemo da ćete s njime lako pronaći zajednički jezik za sve pravne zavrzlame', stoji na stranici.

Arijana Podgajski

Instagram 

Arijanu Pogdajski upoznali smo kao pobjednicu izbora 'Miss Universe Hrvatska 2022', no od onda i nije imala značajnije modne angažmane. Arijana je studentica ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a zaposlila se i kao licencirana agentica za nekretnine.

'Komunikativna, empatična i ambiciozna, Arijana izvrsno funkcionira u timu gdje savjesno te uspješno preuzima i završava vrlo odgovorne poslove. Titula 'Miss Universe 2022' donijela joj je pregršt iskustva i poznanstva, koji su svakako dodatni plusevi u svakodnevnom poslu', stoji na stranici agencije.