Što su završile zvijezde 'Kumova'? Neki su više puta upisivali Akademiju, pa zbog neuspjeha skrenuli u skroz drugi posao

Popularnost serije s godinama ne jenjava, a mnoge gledatelje zanimaju sve informacije i pikanterije o glavnim glumcima.

Instagram, Robert Gaspert

Kumovi je hrvatska telenovela koja se prikazuje na Novoj TV od 7. veljače 2022. iza 20 sati. Ova serija je tijekom svog emitiranja zabilježila najveću gledanost u Hrvatskoj. Popularnost serije s godinama ne jenjava, a mnoge gledatelje zanimaju sve informacije i pikanterije o glavnim glumcima. Upravo zbog toga smo vam odlučili pružiti uvid u njihovo obrazovanje, te prikazati vam što su sve diplomirali 'stanovnici omiljenog mjesta Zaglave'.

1. Momčilo Otašević

Robert Gašpert 

Momčilo je rođen 20. veljače 1990. u Cetinju, gdje je završio osnovnu i srednju školu, kao i Fakultet dramskih umjetnosti. U Hrvatskoj je stekao veliku popularnost zahvaljujući raznim ulogama u televizijskim serijama, posebno u ulozi Damira Gavrana u seriji 'Kud puklo da puklo'.

2. Ana Uršula Najev

Bojan Zibar 

Popularna glumica rodila se u Splitu 1997. godine. Završila je Umjetničku akademiju u Splitu (UMAS). Bila je angažirana u brojnim kazališnim predstavama, no veću popularnost stekla je upravo ulogom Luce u seriji 'Kumovi'.

3. Ecija Ojdanić

Robert Gašpert 

Ecija Ojdanić je u Splitu završila osnovnu i srednju školu. 1992. godine stigla je u Zagreb i iz prvog pokušaja položila prijamni ispit na nekoliko fakulteta. Roditelji su joj savjetovali da ima i drugi izbor ako ne uspije upisati Akademiju. Ecija je bila odlična učenica te je uspješno položila prijamni ispit na Pravnom fakultetu, na Studiju književnosti i engleskog i talijanskog jezika te je na kraju i iz prvoj pokušaja upisala Akademiju dramskih umjetnosti, a nekoliko godina kasnije i diplomirala.

4. Stojan Matavulj

Story 

Stojan Matavulj je pohađao Elektrotehničku školu u Splitu. Nakon toga u Zagrebu je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti.

5. Petra Kraljev

Damira Kalajžić i Antonio Macan 

Petra je rođena u Splitu, 13. listopada 1988. godine. Kao mala trenirala je balet, te ju je oduvijek privlačilo da postane glumica. Osim toga, od malih nogu željela je postati i odvjetnica pa je u Osijeku bila na Pravnom fakultetu no, ipak je u Splitu završila glumu.

6. Radoslava Mrkšić

Story 

Rođena je u Sarvašu kraj Osijeka 1951. godine. Studirala je na Pedagoškom fakultetu i ujedno polazila studij glume pod vodstvom prof. S. Štukelje. Glumica je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku neprekidno od 1975. godine.

7. Barbara Vicković

Robert Gašpert 

Barbara Vicković rođena je u Zadru 16. veljače 1971. godine. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1998. Članica je ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu od 1993. godine.

8. Jagoda Kumrić

Instagram 

Glumica je dva puta pokušala upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, ali nije uspjela, pa se počela baviti obiteljskim biznisom. Naime, njezina majka je vlasnica kozmetičkog salona, a otac joj je agent za nekretnine. Jagoda je zaustavila posao zbog castinga za TV seriju 'Larin izbor', u kojem je koncem dobila jednu od glavnih uloga. Glumica je kasnije uspjela upisati Akademiju u Splitu.

9. Konstantin Haag

Nova TV 

Konstantin Haag rođen je u Njemačkoj, a u Hrvatskoj, odnosno u Triblju, počeo je živjeti s četiri godine. Iz Triblja je otišao u Split gdje je završio Umjetničku akademiju, glumio u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i Zadru, te radio sinkronizacije.

10. Vladimir Tintor

YouTube 

Vladimir je rođen u Novom Sadu gdje je završio osnovnu i srednju školu, a kasnije i Akademiju dramskih umjetnosti. Tijekom studiranja sudjeluje u brojnim debitantskim filmskim projektima, a već od druge godine Akademije počinje surađivati s kazalištima u Somboru, Novom Sadu i Zrenjaninu.