Što je Helena govorila o Mataniću: 'Nije mi sjeo kao osoba, plakala sam psihijatru zašto moram raditi s njim. A onda...'

Prije gotovo dvije godine Helena je govorila o počecima njihove veze.

Story

Javnost je zgrozila vijest da je redatelj Dalibor Matanić seksualno uznemiravao kolegice na setu, zbog čega se javno ispričao. Na Facebooku je otkrio da se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje, a onda je izbrisao svoj profil, vratio se, pa opet obrisao profil.

U svom je priznanju zamolio javnost da bude obziran prema njegovoj obitelji.

Redatelj je 10 godina u braku s glumicom Helenom Minić.Zaljubili su se radeći na predstavi 'Thelma & Louise', a nakon samo šest mjeseci veze stali su pred oltar. Vjenčali su se 6. prosinca 2014. godine u crkvi sv. Foške blizu Vodnjana. Na vjenčanju su se pojavila mnoga poznata lica iz svijeta filma i kazališta, uključujući Jelenu Perčin, Natašu Janjić i brojne druge.

U braku su dobili troje djece.

Prije gotovo dvije godine Helena je govorila o počecima njihove veze.

'Dado i ja se znamo od 1997. preko zajedničkog društva, no Dado meni nikad nije sjeo kao osoba sve do 2014. godine, kad mi i dalje ne sjeda ni kao osoba, ni kao režiser i tako dalje', govorila je u 'Ženskoj priči' Marijane Perinić u kojoj je s njom i Matanićem gostovala Ida Prester.

Na to ju je Ida pitala: 'Što ti se sviđa u vezi Dade'.

'Čekaj, čekaj. Ja sam 2014. bila zaposlena u kazalištu u Puli i tadašnja ravnateljica rekla mi je da dolazi Matanić, moram raditi novu predstavu s njim. Mislila sam da je to katastrofa, što sad da radim. Na seansi kod psihijatra plačem da neću raditi s tim čovjekom, to je grozno, meni se on ne sviđa, zašto moram raditi s tim čovjekom... Predstava je išla svojim tokom, na kraju predstave, nakon dva mjeseca sam psihijatru rekla: 'Ja se udajem za Dalibora Matanića'. I dan danas sam još kod istog psihijatra, jer je on nakon toga mislio da trebam produžiti terapiju', ispričala je tada.

privatna arhiva 

Drugom prilikom rekao joj je da joj je ta ljubav pokazala da nema granica.

'Moj primjer i ta ljubav koja mi se dogodila s njim mi je pokazala da ne postoje granice, ni svemir nije granica svega toga i za takvu ljubav sam spremna apsolutno sve napraviti. Ja sam u ovom trenutku isključivo doma, radim ja nešto svoje, ali prvenstveno više vremena provodim kući, što je normalno jer djeca su mala i trebaju majku, ono jednog roditelja, a suprug trenutno radi. Mislim da je okej da smo barem jedan dio dana svatko na svojoj trasi', rekla je svojevremeno Helena o njihovom braku.

Story Dalibor Matanić I Helena Minić Matanić imaju troje djece