Skandal uoči finala Eurosonga: Nizozemac zbog tučnjave udaljen sa zadnje probe, upitan je njegov sutrašnji nastup

Sve se zakompliciralo.

Instagram

Druga polufinalna večer Eurosonga donijela je promjenu na kladionicama. Najveći konkurent našem Baby Lasagni, švicarski predstavnik Nema, pao je s 2. na 3. mjesto, a s osmog se na drugo popela Izraelka Eden Golan. Dan uoči finala uslijedilo je nekoliko skandala. 

Screenshot 

Unatoč zviždanjima tijekom nastupa, Izraelka je otpjevala svoju pjesmu i na konferenciji za medije rekla kako je jako uzbuđena što će još jednom izaći na pozornicu i podijeliti sa svima dio svoje ljubavi. 

Atmosferu na konferenciji promijenilo je pitanje novinara.

Screenshot 

'Jeste li ikada pomislili da time što ste ovdje dovodite u opasnost druge sudionike i javnost?', pitao ju je novinar, a nakon što joj je rečeno da ne mora odgovoriti na to pitanje ako ne želi, nizozemski predstavnik Joost Klein je dobacio: 'Zašto ne?!'.  

Kada je Izraelka ipak krenula odgovoriti na pitanje, Joost je glavu pokrio zastavom. To se gotovo i nije komentiralo, sve dok se nije dogodio nezapamćen slučaj. Nizozemac je na zadnjoj probi uoči finala izašao na pozornicu pozdraviti publiku, a onda kada je došao njegov red za nastup, nije se pojavio. 

Screenshot 

Spominje se navodna tučnjava s članom izraelske delegacije, kao i fizički okršaj s fotografkinjom EBU-a. Moguća je i diskvalifikacija. Na vratima sobe u kojima je dosad bio nizozemski predstavnik i članovi njegove delegacije, uklonjena je Nizozemska zastava. 

Iz komunikacijskog tima Eurosonga su istaknuli kako se incident još istražuje, a EBU je odlučio da na probi neće nastupati Nizozemac. Ova proba bila je vrlo bitna jer će na temelju nje suci dati svoje bodove. Umjesto nastupa s te probe, suci će glasovati na temelju nastupa s druge polufinalne večeri. 

Više fotografija Baby Lasagne pogledajte u galeriji: 

Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia, JESSICA GOW / AFP / Profimedia Baby Lasagna na Euroviziji