'Joost nije kriv, kazna je preteška': Nizozemska televizija oglasila se oko incidenta, bijesni su zbog diskvalifikacije

Nizozemac nije htio da ga se snima, ali se to nije ispoštovalo.

Instagram

Nizozemska televizija AVROTROS oglasila se oko diskvalifikacije Joosta Kleina s Eurosonga izjavom na službenoj stranici. Joost je od jučer bio pod istragom zbog incidenta sa švedskom fotografkinjom, a spominjao se i fizički obračun s članom izraelske delegacije. Danas su iz EBU-a rekli da se neće pojaviti u finalu. 

Instagram 

'AVROTROS smatra da je diskvalifikacija nesrazmjerna i šokirani smo odlukom. Jako nam je žao zbog ovoga', rekli su i pojasnili što se dogodilo. Navodno su Joosta snimali kad je sišao s pozornice i kada se žurio u 'greenroom'. Ponovio je kako ne želi da ga se snima, ali se nije ispoštovalo to. 

'To je rezultiralo prijetećim korakom Joosta prema kameri. Joost nije dotaknuo snimateljicu. Incident je prijavljen, a slijedila je istraga EBU-a i policije. Jučer i danas smo se opširno konzultirali s EBU-om i predložili nekoliko rješenja. Međutim, EBU je svejedno odlučio diskvalificirati Joosta Kleina', poručili su. 

Profimedia 

Kazna je, jasno, vrlo teška, ali ne slažu se s izbacivanjem s natjecanja jer kažu da to nije proporcionalno incidentu. 

'Jako smo razočarani i uzrujani zbog milijuna obožavatelja koji su bili jako uzbuđeni zbog večerašnjeg nastupa. To što je Joost donio Nizozemskoj i Europi nije trebalo završiti ovako', zaključili su. 

Više fotografija našeg Baby Lasagne pogledajte u galeriji: 

Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia, JESSICA GOW / AFP / Profimedia Baby Lasagna na Euroviziji