Bio je velika teen zvijezda 90-ih: Pred sobom je imao blistavu karijeru, a onda je skončao na tužan način

Karijeru je započeo kad je imao samo dvije godine.

The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nekoć jedan od najvećih holivudskih tinejdžerskih idola, Jonathan Brandis tragično je preminuo u studenom 2003. u dobi od 27 godina. Njegova smrt bila je veliki šok za sve, a pred njim je u trenutku smrti bila naizgled sjajna glumačka karijera.

Njegov put od dječjeg modela do holivudske filmske zvijezde dobro je dokumentiran u tinejdžerskim časopisima i kolumnama slavnih 1990-ih. Godinama je bio najzgodnija tinejdžerska zvijezda Hollywooda, a nakon što je doživio niz padova u karijeri, Brandis je počinio samoubojstvo u svom stanu u Los Angelesu.

The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Još kao dijete, Brandis je svojom ljepotom privukao pažnju agencija za dječje modele. Ovim poslom počeo se baviti kad je imao samo dvije godine, a nekoliko godina kasnije, Brandis se počeo pojavljivati ​​u televizijskim reklamama. U dobi od šest godina, dobio je ulogu Kevina Buchanana u televizijskoj seriji 'One Life to Live'.

Kada je imao devet godina, Brandis i njegova obitelj preselili su se u Los Angeles u potrazi za boljim glumačkim prilikama, a proslavio se ulogom Lucasa Wolenczaka u seriji 'SeaQuestDSV'. No, problemi su nastali nakon prekida serije, kada je njegova karijera počela drastično propadati, piše Stil.rs.

U filmovima je igrao sporedne uloge, a njegova prisutnost bila je vrlo rijetka, što je utjecalo na njegovo raspoloženje.  U studenom 2003. Jonathanov prijatelj stigao je u zvijezdin stan u Hollywoodu, a ondje ga je dočekao stravičan prizor.

The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Iako zvijezda nije ostavila oproštajno pismo, Jonathan Brandis je navodno 'rekao ljudima da će se ubiti', izvijestio je tada časopis People. Otprilike u vrijeme njegove smrti, Brandis je također puno pio te je bio usamljen i depresivan zbog svoje karijere. Čak je i posjetio roditelje nenajavljeno nekoliko dana prije smrti.

'Želio je biti s nama. Znali smo da nešto nije u redu. Znali smo da ga nešto muči, ali nismo znali što je i koliko je loše' rekla je njegova majka za 'Newstimes'. Za Brandisove prijatelje, obitelj i obožavatelje vijest o njegovoj smrti bila je poražavajuća. 

'Jonathan je bio vrlo pametan i vrlo ljubazan i uvijek ležeran. Nažalost, on je vjerojatno bio bipolaran. (Njegova smrt) nije bila zbog industrije zabave. Sada gledam unatrag i u svojim 20-ima je pokazivao znakove manične depresije. Nadam se da svatko tko pati može dobiti pomoć',  rekao je Greg Brandis za časopis People.