'Drogirala sam se s tatom dok smo gledali kako brat umire': Legendarni glumac bio je otac iz pakla

Ostvarila je zavidnu karijeru, ali život joj nije bio lak.

Wilcox Productions / MGM / AFP / Profimedia

Jamie Lee Curtis (65) najmlađa je kći filmskih zvijezda Janet Leigh i Tonyja Curtisa. Oboje su preminuli, Janet 2004., a Tony šest godina kasnije, ali njihova ih se kći često sjeti i govori o svemu što je naučila od roditelja. Od njih je naslijedila veliki talent i ostvarila je zavidnu karijeru, ali život joj i nije bio tako sjajan. 

Profimedia 

Osvajala je publiku raznim ulogama, posebice 'Kolo sreće', 'Istinite laži', 'Noć vještica'... Vitko tijelo bilo je njezin zaštitni znak, a njezine scene striptiza pamte se i danas. U jednom periodu života Jamie je postala ovisna o tabletama protiv bolova, na koje se 'navukla' nakon neuspjelog estetskog zahvata - uklanjanja podočnjaka.

Profimedia 

'Bilo mi je užasno. Zato sam otišla na estetsku operaciju. A kad to nije uspjelo, bilo mi je još gore. Znala sam da tata ima problema, a imala sam i ja pa smo dijelili drogu. Bilo je vremena kad sam ja bila jedino dijete koje je htjelo razgovarati s njim. Imala sam šestero braće i sestara, a sad ih imam petero. Moj brat Nikolas umro je od predoziranja heroinom kad je imao samo 21 godinu', priznala je svojedobno.

Lijekove je krala od starije sestre i mlađeg brata, a nije se otrijeznila ni kada je saznala za bratovu smrt zbog predoziranja. 

Profimedia 

Za glumca Christophera Guesta se vjenčala 1984., a kaže kako ju je na pravi put izvela njezina kći Annie, koju je rodila 1986. 

'Tada je bila osmogodišnjakinja, koja mi je rekla da nikad nisam tu za nju kad sam joj potrebna. To me je trgnulo', priznala je Jamie jednom prilikom. Ona i suprug su posvojili kćer Ruby 1996., a jednom prilikom je rekla da je bila na porođaju, da je prerezala pupčanu vrpcu i da je bila prva koja je primila bebu.