Ovo jako dugo nismo vidjeli: Kolinda i Jakov nakon dugo vremena snimljeni zajedno u javnosti, evo gdje su ih 'uhvatili'

Kolinda Grabar Kitarović i Jakov Kitarović snimljeni su zajedno u javnosti nakon dugo vremena.

Matija Habljak/PIXSELL

Iako više nije predsjednica republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović privuče pozornost gdje god da se pojavi. Ovaj put je dobila još više pozornosti budući da je snimljena sa suprugom Jakovom Kitarovićem s kojim se iznimno rijetko pojavljuje u javnosti.

Par je snimljen prilikom odlaska na glasanje na izborima za Europski parlament. Kolinda i Jakov su se za ovu priliku i modno uskladili, a oboje su izašli u tamnim odijelima.

Jakov je nosio klasično muško odijelo i svijetlo plavu košulju dok je njegova supruga ispod svog odijela nosila bluzu upadljive zelenožute boje s pussy bow mašnom.

Matija Habljak/PIXSELL 

Par se zadnji put zajedno pojavio u veljači ove godinena Davis Cupu u Varaždinu, a gotovo nikad ih se ne može 'uhvatiti' zajedno u javnosti nakon što se Kolinda povukla s predsjedničke dužnosti.

Jakov Kitarović ni u vrijeme kad mu je supruga bila predsjednica se nije puno isticao, a o njemu se jako malo zna. Kolinda se u jednom ranijem intervjuu osvrnula i na šalu 'Jakove izdrži' koja je bila jako aktualna za vrijeme njenog mandata.

'Znate ono Jakove izdrži i tako dalje, nije njemu bilo tako loše. On je zapravo do određene mjere i uživao u svemu tome i on je uvijek zapravo na početku braka meni rekao, joj ja bih tako volio biti s djecom', ispričala je.

Matija Habljak/PIXSELL 

Podsjećamo, Jakov i Kolinda upoznali su se 1989. još u studentskim danima, a ona je jednom prilikom otkrila da se prvi susret dogodio na jednoj zabavi za Novu godinu.

Upoznala nas je zajednička prijateljica na jednoj novogodišnjoj zabavi. Imali smo mnogo tema za razgovor, oboje smo voljeli putovati, imali slične poglede na svijet i tako smo se složili’, ispričala je ona. O Jakovu je progovorila u jednom intervjuu krajem 2020. godine.

'Njegov tata je iz Šibenika. Mama je s Cresa. Odrastao je na Lošinju. Jakov je rođen u Rijeci. Upoznali smo se u Zagrebu 1989. godine. Već smo 30 godina zajedno. Bio je jako zgodan momak', rekla je za Jutarnji list.

Marko Lukunić 

Inače, njih dvoje su išli u istu srednju školu - Prvu riječku hrvatsku gimnaziju. Također, oboje su četvrti razred srednje škole proveli u Americi. Kolinda je bila u Novom Meksiku, a Jakov u Kentuckyju.

Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.