Ona je najopasniji član kraljevske obitelji: Ni Elizabeta je nije mogla kontrolirati, a Camilla je se boji kao vraga

Za nju se priča da je 'tvrda kao crna zemlja', da ne bježi ni od čega, da se drži tradicije kao pijan plota i da sve radi po pravilima da nitko ne može zamjeriti joj bilo što.

John Rainford / Sipa Press / Profimedia

Sestra kralja Charlesa III., princeza Anne (73), zaprimljena je u bolnicu u Bristolu u nedjelju navečer. Otkrila je to Buckinghamska palača, a u bolnici bi trebala ostati do kraja tjedna.

Princeza Anne je imala lakši potres mozga u Gatcombe Parku gdje jedina kći pokojne kraljice Elizabete II. živi sa svojom obitelji. Navodno je pala s konja.

Profimedia 

Anne je jedina koja je uz svog brata kralja Charlesa III., bila uz kraljicu Elizabetu njezinih posljednjih dana.

Jedina je kći kraljice Elizabete i princa Philipa, a za nju se priča da je 'tvrda kao crna zemlja', da ne bježi ni od čega, da se drži tradicije kao pijan plota i da sve radi po pravilima da nitko ne može zamjeriti joj bilo što.

Profimedia 

Ovo je pet činjenica o njoj:

1. Princeza Anna nikada svoje roditelje nije zvala mama i tata, već samo kraljica i vojvoda.

Profimedia 

2. Mrzi se rukovati i nikada nikome ne pruža ruku, drži se maksimalno na udaljenosti.

'Ne možeš sa svakim rukovati na tim događanjima, pa nemoj ni počinjati. Uvijek sam se toga držala, ali vidim da s drugima nije tako. Uostalom, mislim da je rukovanje potpuno apsurdno', rekla je.

Profimedia 

3. Cijeli život osjećala je da je u sjeni roditelja i brata, budućeg kralja.

'Kad smo bili tinejdžeri na turneji s kraljicom, uvijek smo znali da ljudi ne plješću nama. U početku je bilo teško, ali sam se naviknula biti u sjeni, biti ona druga, koja nije u centru pažnje “, rekla je.

4. Princeza Anne se 1973. godine odlučila odreći titule Lady, čime je svojoj djeci Peteru i Zari uskratila kraljevske titule.

'Pretpostavljam da im je bilo lakše, i mislim da bi se mnogi složili kako postoje razni problemi koji dolaze s titulom', pojasnila je jednom prilikom.

Profimedia 

5. Camilla, supruga kralja Charlesa, živi u strahu od princeze Anne i to zbog jedne stvari: Anne je ne može podnijeti! Naime, prije nego što se udala, Anne je bila u vezi s Camillinim prvim suprugom Andrewom Parkerom.

'Afera između Andrewa i Anne nije uspjela, ali mislim da su se jako voljeli. Štoviše, mislim da se još uvijek vole. Mislim da su uvijek imali problema zbog afere s Andrewom', rekao je izvor.

Vjeruje se da je Anne velika podrška kralju Charlesu, piše Stil.