'Da je došla poslije nikad je ne bih oženio': Oliver je s Vesnom bio 45 godina, a jednom je otkrio da je zamalo odustao

Brak Olivera Dragojevića i Vesne Dragojević trajao je do kraja njegovog života.

Tino Juric/PIXSELL

Legendarni Oliver Dragojević napustio nas je prije 6 godina, a da ga njegovi fanovi nisu zaboravili svjedoči i činjenica da se i ove godine u njegovu čast u njegovoj rodnoj Vela Luci održava manifestacija 'Trag u beskraju'.

Iako je njegova smrt teško pala stotinama tisuća ljudi diljem regije, najteže je, jasno, pogodila njegovu suprugu Vesnu Dragojević koja je s njim bila punih 45 godina, sve do njegove smrti. Upoznali su se 1973. godine, a vjenčali se samo deset mjeseci nakon upoznavanja.

privatna arhiva 

Ljubav koja je potrajala četiri i pol desetljeća počela je u Vesninom rodnom Dubrovniku kad ju je Oliver nastupao s Trubadurima. Nakon toga ona je zbog ljubavi prema njemu često putovala u Split.

'Nismo prekinuli jer sam svaki vikend odlazila autobusom u Split, a u ponedjeljak već bila u Dubrovniku na svom radnom mjestu, u dubrovačkoj bolnici. Nakon desetak mjeseci ipak mi je sve to silno putovanje dodijalo i preselila sam se u Split. Oženili smo se u proljeće 1974.’, ispričala je Vesna jednom prilikom.

Tino Juric/PIXSELL 

Oliver je u jednom intervjuu otkrio da se u ovoj situaciji dogodilo da su se njih dvoje upoznali u pravom trenutku, te da Vesnu ne bi oženio da ju je sreo kasnije, kad mu je karijera krenula uzlaznom putanjom.

‘Uvijek kažem da je sreća što sam se oženio prije nego sam postao popularan. Da je Vesna došla poslije, nikad je ne bih oženio jer bih mislio da je sa mnom zbog love’, priznao je svojedobno.

Naprotiv, oboje su više puta govorili da im na početku nije bilo lako jer Oliver nije puno zarađivao na svirkama, te su živjeli od Vesnine plaće koju je zarađivala kao medicinska sestra. Na početku su živjeli s Oliverovom obitelji, a u vlastiti su se stan preselili tek 1982.

Vanja Zubcic/Pixsell 

Prvog sina, Dinu, dobili su 1975., a tri godine kasnije došli su blizanci Damir i Davor.

Vesna i Oliver imaju ukupno sedmero unučadi, a Oliver, za čijeg se života rodilo njih pet, sinovima je zabranio da djecu nazovu po njemu.

Jako volim unuke, obitelj, to ne trebam ni govoriti. Mislim da sam dobar djed, vidim da me unuci vole. Dobra su to djeca. Znate, dok se nisu rodili unuci, nisam primjećivao kako vrijeme brzo prolazi. Kada ih gledam kako rastu, to me asocira na pšenicu koju posiješ prije Božića i onda iznikne kad treba’, rekao je u jednom intervjuu.

Za Story je Vesna otkrila da je ona bila ta koja se u njihovoj obitelji brinula za financije

'Na novac uopće nije ni gledao. Donio bi ga doma i dao ga meni. Uvijek je sa sobom nosio dovoljno za ono što mu treba taj dan. Uglavnom je hodao bez novčanika u džepu. Tko zna koliko je novca izgubio? Rekao bi: 'Kad ti glazba postane posao, onda više nema i nije umjetnosti. Jer onda ne uživam. Ako idem za novcem, trčim svaki dan, onda to nije to.' Da je mogao, besplatno bi pjevao - samo da ga slušaju. Vjerojatno su neki vidjeli kakav je pa mu nisu ni platili', rekla je otvoreno. 

Govorila nam je i o njihovu odnosu.

Livio Andrijić 

'Najveći kompliment koji mi je dao bio je: 'Ti si svoja i takva si.' Nikad me nije pitao: 'Gdje si, s kim si?' Rekla bih mu: 'Idem s prijateljicom pet dana u London.' On bi otišao u Vela Luku. Nije bilo zabrana, propitkivanja jer je osjećao da sam zbog njegov posla možda zakinuta. Doma me tretirao kao zvijezdu. Rekao bi mi: 'Ženo, ne postoji netko tko bi tako kao ti sve ovo sam održavao, i kuću i djecu. Spavaj do kada hoćeš. Odmori se.' Valjda je osjećao grižnju savjesti. Godinama i mjesecima bio je na turnejama, a meni nitko nije pomogao. Moji su u Dubrovniku, a kada su djeca malo narasla, otišla bih s njim na turneju u Ameriku. Žrtvovala sam se za njegovu karijeru jer sam prepoznala njegov talent i sve što ima. Udala sam se za njega dok još nisam čula njegov glas. Uvijek je opasnost kad ste u braku s poznatom osobom. Može se dogoditi da neki obožavaju ono što im partner radi, a ne njega. Nisam postala Oliverov fan, nego suprotno. Znala sam mu sugerirati i koju pjesmu da uzme. I prema djeci se odnosio tako da su bila puna strahopoštovanja prema njegu, a zapravo je bio blag', istaknula je supruga jedne od naših najvećih legendi.

Još obiteljskih fotografija Olivera i Vesne Dragojević pogledajte u galeriji: