Kraljevska obitelj je potresena: Princu Williamu stigla najgora vijest dok mu se otac i žena bore s rakom

Težak dan za britansku kraljevsku obitelj.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Britanska kraljevska obitelj primila je tužnu vijest. Lord Robert Fellowes, bivši privatni tajnik kraljice Elizabete III., preminuo je u 82. godini.

Bio je šurjak princeze Diane i tetak prinčevima Williamu i Harryju, javlja Daily Mail. Radio je kao privatni tajnik pokojne britanske kraljice od 1990. do 1999., tako da je bio uz nju u danima kad je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći u Parizu.

Lord Robert Fellowes morao je demantirati bizarne tvrdnje da je povezan sa smrću Diane i njezinog partnera Dodija al Fayeda, koje je iznio Dodijev otac Mohammed al Fayed.

Lucy Young / National Pictures / Profimedia 

Kraljici je bio velika podrška 1992. godine, koju je ona nazvala 'užasnom godinom', jer je tada Charles bio u ratu s Dianom, princ Andrew se razveo od Sarah Ferguson, a razvodila se i princeza Anne. Iste je godine izbio požar u dvorcu Windsor, a javno mnijenje se okrenulo protiv kraljevske obitelji.

Fellowes je rođen u Sandringhamu, njegov otac Sir William Billy Fellows upravljao je kraljevskim imanjem od 1936. do 1964. dok mu je majka bila kći generala Algernona Fergusona.

Proveo je tri godine u vojsci, a bio je oženjen Lady Jane Spencer, starijom sestrom princeze Diane.