Druge je nasmijavao do suza, a obitelji priređivao pakao: Ni smrt djeteta ga nije dirnula, htio je samo intimne odnose

Priznao je da je cijelog života volio samo kolegu Deana Martina.

Profimedia

Legendarni komičar Jerry Lewis mnogima je bio poznat po svom burnom ljubavnom životu. Drugu suprugu, SanDee Pitnick, oženio je samo mjesec dana nakon što je okončao razvod s prvom, a iako je dobio sedmero djece, njegova najveća ljubav bio je kolega Dean Martin

'Zaljubio sam se u njega onog dana kad smo se upoznali. Volio bih da je ovdje. On je bio čudo koje je Bog stavio u moj život i rad s njim bio je osjećaj koji nikada neću zaboraviti', rekao je jednom prilikom.  Martin je umro 1995. godine, a komičar je tada rekao: 'Nema dana da ne pomislim na njega.'

Profimedia 

Svoju prvu suprugu, Patti Palmer, upoznao je dva mjeseca prije nego što su se vjenčali, a dvije godine kasnije dobili su prvog sina Garyja Lewisa. U međuvremenu su dobili još petoricu sinova. Iako je brak trajao ukupno 36 godina, Louis je često izlazio s raznim ženama. Jednom je priznao da je njegov brak bio pokvaren nevjerom, komentirajući: 'Ovo je vrijeme kada spavam sa svima u Hollywoodu.'

Tijekom prvog braka imao je aferu i s Marilyn Monroe, a supruga je od njega tražila 450 tisuća dolara godišnje za uzdržavanje i brigu za njihovog najmlađeg sina Josepha Christophera. Joseph je preminuo u listopadu 2010., a upravo je njegova smrt otkrila još jednu ružnu stranu komičara.

Profimedia 

Kako su otkrili američki mediji, Joseph je umro od predoziranja drogom u 45. godini života i ostao je bez novca nakon što ga se Jerry odrekao. Živio je u skloništu za beskućnike i hranio se u pučkoj kuhinji. Navodno mu komičar nije htio platiti ni sprovod kada su mu javili da je preminuo, piše Stil.

O svemu se oglasila Josephova bivša supruga Kim: 'Samo ne mogu shvatiti kako još uvijek ne može oprostiti svom mrtvom sinu. Josephov najstariji brat, Gary, obavijestio me o njegovoj smrti i rekao da njegova braća ne žele javno govoriti o tome jer im je tata rekao: 'Začepi o tome. Ne želim da itko sazna.'

'Život s njim je pravi pakao. Probao sam drogu, bio na terapijama i istina još uvijek boli, otac me ne voli',  rekao je Joseph jednom prilikom o svom ocu.

Profimedia 

Kako prenose američki mediji, Lewis je želio kćer kada mu se 1964. godine rodio najmlađi sin, a o tome je čak i pjevao u televizijskoj emisiji tijekom trudnoće njegove supruge Patti. Jerryjev najstariji sin Gary kasnije je otkrio da je njegov otac zla osoba.

'On je zao čovjek. Nikada nije pokazao ljubav i brigu prema meni i mojoj braći', rekao je pa dodao da je njegov brat Joseph imao slomljeno srce te da je Jerry mogao spriječiti njegovu smrt.

Tri godine nakon razvoda od Patti,  Lewis je oženio plesačicu SanDee Pitnick te su posvojili kćer Danielle Sarah. Komičaru se tako ostvarila želja da dobije kćer. Supružnici su bili zajedno do njegove smrti 2017. godine.

Više fotografija Jerryja Lewisa pogledajte u galeriji: