'Teško je živjeti bez njega': Naše glazbene legende nema 4 godine, kolega mu zbog bizarnog razloga nije došao na sprovod

Pjesme koje je napisao postale su bezvremenski hitovi.

Story

Legendarni Rajko Dujmić preminuo je 4. kolovoza 2020. nakon teške prometne nesreće kraj Ravne Gore. Liječnici su se borili za njegov život danima, ali bezuspješno. Hrvatski glazbenik i skladatelj bi na današnji dan proslavio 70. rođendan. Većinu svoje bogate karijere proveo je u grupi Novi fosili, a pjesme poput 'Kako je dobro vidjeti te opet', 'Najdraže moje', 'Milena', Ključ ispod otirača' i mnoge druge, postale su bezvremenski hitovi. 

Story 

Stvarao je i izvan Novih fosila pa je tako sa Zrinkom Tutićem napisao pjesmu 'Moja domovina'. Upravo su zato mnogi bili šokirani priznanjem Vedrana Strukara, dugogodišnjeg showbizz novinara, koji je danas jedan od najuspješnijih PR agenata u regiji. Prije nekoliko mjeseci gostovao je u podcastu Josipa Bošnjaka i prisjetio se dana uoči sahrane Rajka Dujmića. Počasna straža nije bila organizirana pa su Vedran, Neno Ninčević i Fedor Bojić krenuli nazivati ljude koje je Rajko volio. Strukar je nazvao Zrinka Tutića i dobio odgovor koji ga je 'izuo iz cipela'. 

Story 

'Zovem Zrinka Tutića - koji ne želi doći po vrućini na sprovod! Sahranite ga kad popuste vrućine, rekao je. Rekao sam mu kako je to naš zadnji razgovor u životu! Znam što pričam, dakle suautor 'Moje domovine' nije došao svojem kolegi na sprovod, jer je bilo vruće', ispričao je Strukar.

Robert Gašpert 

Rajkova supruga Snježana Dujmić prije nekoliko mjeseci je za Story otkrila sve o novim pjesmama koje je Rajko stvarao s glazbenim maherom Nenom Ninčevićem. Na albumu 'Tko to zove ime moje' nalazit će se dosad neobjavljene Dujmićeve pjesme i to će biti podsjetnik na veliki talent njezinog supruga, čiji je rad ostavio neizbrisiv trag u domaćoj pop-glazbi. Snježana ga je poznavala u dušu. 

Facebook 

'Dan po dan... I danas mi je teško živjeti bez Rajka, ali moram dalje. Moram se naučiti živjeti bez njega. Ali trudim se. Nas dvoje bili smo kompatibilne duše', rekla je ovog proljeća ekskluzivno za magazin Story.