Biba iz 'Zabranjene ljubavi' udala se za legendarnog glazbenika, a njihov sin je mlada nada hrvatskog glumišta

Vanja Matujec glumila je Biserku 'Bibu' Lončar u seriji 'Zabranjena ljubav', a njezinim stopama krenuo je i sin kojeg je dobila sa suprugom glazbenikom.

Screenshot Vanja Matujec

Kada je prva hrvatska sapunica 'Zabranjena ljubav' počela s emitiranjem 2004. godine, prikovala je publiku uz male ekrane. Svi su pratili živote likova, a i danas intrigiraju životi glumaca koji su se proslavili u kultnoj seriji. Jedna od njih je Vanja Matujec, koju smo gledali u ulozi Biserke 'Bibe' Lončar, medicinske sestre te brižne supruge i majke.

Vanja je zapaženu ulogu ostvarila je i u filmu 'Šuma summarum', a nakon 'Zabranjene ljubavi' pojavila se i u popularnim serijama 'Crno-bijeli svijet' te 'Stipe u gostima'.

Pixsell/ Luka Stanzl  Vanja Matujec

Diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i od 1989. godine je članica Drame HNK u Zagrebu. Glumi u gotovo svim zagrebačkim kazalištima, ponajviše u Teatru ITD, a jednu sezonu provodi putujući s Teatrom u gostima. Dobitnica rektorove nagrade i nagrade na Danima satire za najbolje ostvarenje sezone 92/93, nagrade Mila Dimitrijević, a nagrađena je i na 3. festivalu glumca.

Osnivačica je i glumačke družine Auzvinkl, autorica multimedijalnog teksta 'Alisa iz kompjutera'. Najvećim životnim uspjehom smatra usklađenost obiteljskog života i karijere.

pixsell/ Josip Regovic  Mladen Max Juričić, Vanja Matujec Juričić, Katarina Juričić i Rok Juričić

Vanja je već više od tri desetljeća u sretnom braku s našim legendarnim glazbenikom Maxom Juričićem, koji je bio gitarist Azre, Filma i Vještica, a sada ima bend Ljetno kino. Par zajedno ima dvoje djece, kćer Katarinu Juričić, koja je vizualna umjetnica, dok je njihov sin Rok Juričić mlada nada hrvatskog glumišta.

John Pavlish