Kako izgleda kuća Williama i Kate? Ne žive ni blizu onog što zamišljate, morali su napustiti raskošnu palaču

Više ne žive u palači, a Kate je to dobro došlo jer ima privatnost dok odlazi na kemoterapije.

Instagram

Princeza od Walesa, Kate Middleton (42) već se mjesecima bori s rakom i odlazi na preventivnu kemoterapiju. Velika podrška u svemu joj je suprug, princ William (42), koji joj ne želi pokazati koliko mu je teško što Kate ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Par se s troje djece u kolovozu 2022. preselio u dvorac Windsor (Adelaide Cottage) jer su htjeli biti što bliže kraljici Elizabeti II. Nažalost, ona je preminula nedugo nakon toga. 

Ryan Jenkinson/Story Picture Age / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kate je sada zasigurno laknulo što ne živi više u Kensingtonskoj palači u Londonu, gdje su ona i princ živjeli godinama. U gradu Windsoru imaju privatnost, a i bliži su Kateinoj obitelji koja živi u Buckleburyju u Berkshireu. Iako imaju toliko potreban mir, morali su se malo 'stisnuti'. Za razliku od palače u glavnom gradu, u Adelaideu imaju puno manje prostora. Navodno imaju 4 spavaće sobe, a u Kensingtonu su imali čak 20. 

ABC News/ screenshot 

Adelaide Cottage je sagrađena 1831. i nazvala je po supruzi Williama IV., kraljici Adelaide. Zovu je i 'ukrašenom kolibom' jer ima ružičasto-bijele štukature izvana i ukrase na krovu. Glavna spavaća soba ima pozlaćene dupine i ukrase od užadi, koji su se izvorno koristili na kraljevskoj jahti(HMY Royal George). U kući imaju i mramorni grčko-egipatski kamin, a renovirana je 2016. godine.

Profimedia 

I dok Kate i William rijetko daju uvid u trenutačni smještaj - objavili su svega nekoliko fotografija kada se Kate igrala s djecom u vrtu, ali zato znamo točno kako izgleda Kensingtonska palača, koja im je bila dom od 2017. Kate je u palači često znala kuhati s djecom i spremati razne slastice, a oni bi uživali u pažnji koju dobivaju od majke. 

Instagram 

Par se vjenčao 2011. i živjeli su u Anmer Hallu, glamuroznoj kući iz 1802. koja ima 10 spavaćih soba, bazen i teniski teren. Dobili su je kao vjenčani poklon od Williamove bake, kraljice Elizabete II. Svojedobno je na tu kuću 'bacila oko' i Camilla, supruga kralja Charlesa, ali pokojna kraljica je bila odlučna i smještaj je poklonila Williamu i Kate. 

Kensingtonska palača bila je rodno mjesto kraljice Viktorije, a impresivno pročelje od crvene opeke iz 17. stoljeća projektirao je arhitekt Christopher Wren, koji je projektirao i katedralu sv. Pavla. Kensington je izvorno bila manja zgrada, ali su kralj William i kraljica Mary naredili Wrenu da je proširi i pretvori u palaču.

Profimedia 

Ulaz u kuću je tradicionalan, ali i elegantan s ukrašenim stropovima od gipsa i crno-bijelim kamenim podovima. Ulaz također ima velike prozore s pogledom na vrt i otvorene kamine. Pričalo se da je Kate odabrala tu palaču zbog prekrasnih vrtova. Obožava vrtlarenje, pa je poželjela privatni vrt koji uključuje mnogo različitih prostora, s različitim vrstama cvijeća. Unutar vrta nalazi se i igralište za djecu.

Profimedia 

Kate i William nisu imali cijelu palaču za sebe već jedan apartman, ali toliko je bio velik da je imao 20 soba, tri kuhinje (jednu za obitelj, a dvije za osoblje). U sklopu palače imaju teretanu, lift, dvije dječje sobe, od kojih je jedna za spavanje, a druga za igru. 

Profimedia 

Također, Kate je angažirala dizajnere interijera koji će pomoći u obnovi, no konačne odluke donosila je sama. Vojvotkinja je kuću ukrasila umjetničkim djelima iz kraljevske kolekcije i kombinirala ih s nekim jednostavnim ukrasima koje je pronašla u trgovinama poput Ikee, jer voli skandinavsku estetiku.

Kate je u javnost izašla svega 2 puta u cijeloj godini, a kako izgleda dok se bori s rakom pogledajte u galeriji: