Najbogatiju ženu na svijetu zaveo žigolo: Uzeo joj milijune, a njena kći mu se osvetila na podli način

Kad je shvatila da njezina majka kupuje dečku sve što on poželi, morala je reagirati da zaštiti bogatstvo.

Profimedia

Liliane Bettencourt bila je kći osnivača L'Oreala, Eugenea Schuellera i godinama je bila najbogatija žena na svijetu. Otkako je preminula 2017., ta je funkcija pripala njezinoj kćeri Francoise Bettencourt Meyers (71), koja uspješno vlada vodećom tvrtkom u kozmetici. Njezino bogatstvo se procjenjuje na više od 86 milijardi dolara. Ipak, zamalo da taj novac nije pripao njoj. 

Profimedia 

Liliane nakon smrti oca nije rasipala nasljedstvo već se trudila zaraditi još više. Kupila je brend Lancome, a nakon 10 godina i Nestle. Imala je smisla za biznis, baš kao što je to imao i njezin otac pa su je s njime često uspoređivali. Za bivšeg ministra kulture udala se 1950., a tri godine kasnije rodila se Francoise. Ona joj nije bila ni nalik. Voljela je provoditi vrijeme u knjižnici, interesirala ju je religija pa je završila katoličku školu, a s 30 godine je objavila knjigu o kršćanskim odnosima i grčkoj mitologiji.

Profimedia 

Udala se 1984. za Jeana-Pierrea Meyersa i s njim dobila dvojicu sinova, a on je kasnije ušao u upravni odbor L'Oreala te postao zamjenik predsjednika tvrtke. U odboru je bila i Francoise, a iako se nije slagala s majkom, znalo se da će kći jedinica naslijediti bogatstvo. Liliane je tada sve iznenadila. Preminuo joj je suprug 2007., a tri mjeseca nakon je u kuću dovela Francoisa-Marie Baniera, koji je tada imao 60, a Liliane 85. Njihova romansa bila je jaka, a šuškalo se da se bogatašica s njime viđala i prije nego joj je muž umro. Fotograf Banier je prije veze s Liliane bio samo s muškarcima, a imao je reputaciju žigola. Obasipala ga je poklonima i sve što je htio, od nje bi to i dobio. 

OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Lilianeina kći i njezin suprug mislili su da će ta ljubav biti kratkog vijeka, međutim, njezina majka ga je nakon nekoliko godina odlučila 'usvojiti'. Koštao ih je više od milijardu eura, a onda je Francoise odlučila tužiti žigola. 

'Ušao je u naš život kao šala, a onda postao osoba od povjerenja. Onda se taj čovjek od povjerenja pretvorio u rastrošnika', rekla je svojedobno Francoise. Na sudu je izjavila da je žigolo zloupotrijebio povjerenje njezine stare majke i iznuđivao novac. S obzirom na to da odnos majke i kćeri u tom trenutku nije bio najbolji Liliane je napad kćeri na njezina dečka gledala kao na pobunu. Zaprijetila joj je da će je razbaštiniti i Francoise se povukla. Ali ne zadugo. Smislila je strategiju kako ga žigola udalji od svoje majke i bogatstva.

Profimedia 

2010. je potplatila maminog batlera koji je snimao razgovore. Tako je saznala da je njezinu majku zvao savjetnik za upravljanje imovinom i rekao joj da je dečku obećala privatni otok. Ona je bila iznenađena jer se nije sjećala da je takvo nešto obećala Banieru. Taj telefonski razgovor na sudu je bio dovoljan da Liliane proglase neuračunljivom. Francoise je preuzela brigu o majci, a liječnici su joj ubrzo dijagnosticirali akutnu demenciju. Preminula je 2017., a kćer je u nasljeđe dobila tvrtku, vile i milijune na računu. Firmu sada vodi njezin sin Jean-Victor Meyers (38), a žigolo je 2015. osuđen na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 350.000 eura, piše Stil