Ovo je bila najljepša svadba u Jugoslaviji: Mlada blistala u Dior vjenčanici, kum je turbo bogat, diva je ulovila buket

Vjenčanje stoljeća održalo se davne 1991. godine, o detaljima se priča i danas - a posebno o jednoj sceni.

YouTube

Ljubavna priča Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića počela je 1986. godine, kada ih je Brenin menadžer Raka Đokić upoznao nakon premijere prvog filma 'Hajde da se volimo'.

Legenda kaže da je tom prilikom Brena zagrlila Bobu i rekla mu: 'Gdje si bio sve ove godine?' Pjevačica je priznala da je htjela ubrzati stvari između njih jer su u tom razdoblju i njegova i njezina karijera bile u zenitu.

Njihovo vjenčanje održalo se davne 1991. godine, o detaljima njihovog vjenčanja priča se i danas - a posebno o jednoj sceni. To je trenutak kada je Brena bacila buket, a uhvatila ga je nasmijana Dragana Mirković, koja je tada rekla da je sretna zbog buketa, ali da se još ne namjerava udavati.

Na vjenčanju najveće glazbene zvijezde tadašnje Jugoslavije i uspješnog tenisača bilo je 600 uzvanika. Za njih je pripremljen jelovnik dostojan kraljevske palače - preko 650 predjela i glavnih jela koje su pripremili chef i njegovih 60 kuharica. Svatovi su uživali u fazanu, telećim leđima u umaku od šampanjca, dimljenom lososu na norveški način, ali i domaćim specijalitetima - ispekla su se čak 22 praseta i 55 janjaca.

Malo je poznata činjenica da je njihov kum najbogatiji čovjek u svijetu sporta. Bivši rumunjski tenisač Ion Țiriac danas ima 83 godine i ima bogatstvo o kojem mnogi sanjaju.

Najbogatiji je sportaš svih vremena, a njegova se zarada procjenjuje na 2 milijarde dolara. Ujedno je i jedini bivši sportaš koji je dospio na popis milijardera, što ga čini najbogatijim čovjekom u svijetu sporta svih vremena. Bio je uspješan agent nekolicine tenisača, odlično je zarađivao, no glavninu bogatstva stekao je tek nakon devedesetih.

Nakon pada rumunjskog diktatora Nicolaea Ceausescua Țiriac se vratio u Rumunjsku i iskoristio svoje kontakte u Njemačkoj da postane zastupnik Metro AG, potom Mercedesa.

Taj je novac dalje uložio u osiguravajuće društvo, privatnu banku (koja mu je donijela najveće bogatstvo), zrakoplovnu tvrtku i putničku agenciju. Danas zapošljava oko 20.000 ljudi i direktor je turnira Masters u Madridu, koji želi podići na razinu Grand Slam turnira.

Osim poslovnog, imao je i buran privatni život. Danas živi u Monte Carlu s troje djece koje je dobio u braku, no sam kaže da ima 32 izvanbračne djece, a brine se i o 300 napuštene djece, za koje je u Brașovu izgradio pravi mali privatni raj.

Tijekom strašnih poplava koje su u svibnju 2014. godine pogodile Srbiju donirao je 100.000 eura za pomoć ugroženima, piše Stil.