Boksačica imala neugodno iskustvo: Otkrila kako su joj Alžirci objasnili zašto Imane Khelif ima muške kromosome

'Ona ima neke unutarnje probleme, no vjerujem da je muškarac. Ostat ću pri svojim riječima dok ne obavi test kojim bi dokazao da je zaista žena, no svi znamo da se to neće dogoditi', rekla je bugarska boksačica.

AA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Jedna od top tema ovogodišnjih Olimpijskih igara bila je alžirska boksačica s Imane Khelif. Kako je sad otkrila bugarska boksačica Joana Nwamerue, članovi Alžirske nacionalne ekipe rekli su joj da je Khelif žena kojoj su se, zbog života u planinama, dogodile biološke promjene.

Nwamerue je u razgovoru za Reduxx rekla da je odlučila javno istupiti zbog svoje podrške ženama u Bugarskoj.

'Ona ima neke unutarnje probleme, no vjerujem da je muškarac. Ostat ću pri svojim riječima dok ne obavi test kojim bi dokazao da je zaista žena, no svi znamo da se to neće dogoditi', rekla je.

PA IMAGES / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA 

Dodala je da je sparirala s Khelif u Sofiji u veljači, a tada je Khelif bila drska.

'Mislim da smo imali tri-četiri sparing sesije. Imam sve snimljeno. Za mene je to bio muškarac. Muška snaga, muške tehnike, sve', tvrdi Nwamerue i dodaje:

'Ja sam pomalo muškobanjasta, mogu podnijeti puno udaraca i znam kako se držati. Ali druge djevojke nisu tako snažne.'
Potom je otkrila što su joj kolege Alžirke rekli.

Fateh Guidoum PPAgency / Sipa Press / Profimedia 

'Njezine su mi kolege prišli i rekli: 'Imane nije muškarac. Ona je žena koja živi visoko u planinama s rođacima i roditeljima, zbog čega je možda došlo do promjene u njezinu testosteronu ili kromosomima i slično', pojasnila je.

Uvjerena je da postoji natjecanje između federacija, koje si međusobno podmeću, ali svejedno ovo nije pošteno, tvrdi.

'To je kao da stavljate motocikl protiv bicikla. Za one koji ne razumiju borilačke sportove: motor protiv bicikla. Hoće li bicikl biti brži i pobijediti, ili motor?', zaključila je.