Zaludio je obožavateljice u 'Villi Mariji' pa se povukao: Glumac iz domaćih sapunica danas je gotovo neprepoznatljiv

Rijetko se pojavljuje u javnosti.

YouTube

U Zagrebu je prošlog mjeseca održana premijera filma 'Šalša', horor komedije redatelja Dražena Žarkovića u kojoj glavne uloge imaju Momčilo Otašević i Ivana Gulin, a glume još i Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin i Damir Markovina.

Na premijeru je stigla filmska ekipa, a fotografima je pozirao i Damir Markovina, kojeg ne viđamo često i sve ga je teže prepoznati, posebno onima koji ga pamte iz prve hrvatske sapunice 'Villa Maria'.

Josip Mikacic/PIXSELL 

Markovina se nakon 'Ville Marie' pomalo povukao. Rijetko se pojavljuje u javnosti, a iako se i dalje bavi glumačkim poslom, u medijima nije toliko prisutan. Najčešće ga vidimo na 'daskama koje život znače', a njegovo matično kazalište je HNK.

Markovina je i autor dokumentarnog projekta pod nazivom 'Još jedan film o ratu, ocu i domu', koji je prošle godine osvojio tri nagrade. Na Instagramu ima privatan profil, na kojem ga prati svega 500-injak ljudi.

Story 

Markovina je i politički angažiran. Jedan je od dvadeset potpisnika pisma u kojem je izrazio svoju zabrinutost imenovanjem Zlatka Hasanbegovića članom Kazališnog vijeća HNK Zagreb. Potpisnik je Deklaracije o zajedničkom jeziku, u kojoj se tvrdi da se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori govore nacionalne standardne varijante zajedničkog policentričnog standardnog jezika.