Jakov Kitarović krenuo stopama supruge Kolinde: Bacio se u biznis od kojeg je ona lani zaradila lijepu svotu

Bivši prvi gospodin Hrvatske nekad je bio profesor na fakultetu, a sada se bavi nečim potpuno drugačijim.

Pixsell/ Slavko Midzor

Bivši prvi gospodin Hrvatske Jakov Kitarović veliki je ljubitelj sporta i često ga se može vidjeti na sportskim događanjima.

Tako je ove srijede u Zagrebu prisustvovao svečanoj dodjeli stipendija najperspektivnijim hrvatskim atletičarkama i atletičarima ususret memorijalu Boris Hanžeković, na koju je došao bez supruge Kolinde Grabar Kitarović te je sam pozirao fotografima.

Pixsell/ Slavko Midzor 

Sa suprugom se donedavno provodio u Parizu, gdje su bili povodom Olimpijskih igara, dok ih prije toga dugo nismo vidjeli zajedno.

Ovih se dana doznalo i da je Jakov odlučio spremiti primjer svoje supruge i bacio se u isti biznis kao ona. Početkom studenog prošle godine otvorio je obrt za poslovno savjetovanje Crosspoint sa sjedištem u Bauerovoj ulici u Zagrebu, na adresi na kojoj stanuju supružnici.

Bivša predsjednica osnovala je svoju savjetničku tvrtku KGK Advising & Professional Services 2022. godine. Lani je prikazala 219.400 eura prihoda, od čega je sve ostvarila u inozemstvu. Godinu je završila s čistom zaradom od 147 tisuća eura, piše tportal.

Jakov je nekad radio kao profesor na Pomorskom fakultetu u Rijeci, na kojem je diplomirao nautiku. Također je magistrirao i elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Nakon što je Kolinda postala veleposlanica Republike Hrvatske u SAD-u, a zatim i pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, pa predsjednica države, Jakov se posvetio obitelji i stavio je svoj profesorski status u mirovanje.