Baby Lasagna na koncertu je otkrio tužnu vijest i rasplakao se: Bio mu je veliko nadahnuće, a sad ga više nema

Bilo je jako emotivno na njegovom nastupu u Poljskoj.

Pixsell/ Kristina Stedul Fabac

Ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Eurosongu Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, trenutno je u Poljskoj, gdje je nastupio u Varšavi i Wroclawu.

Na jednom od koncerata bilo je i jako emotivno jer je svojoj publici priopćio tužnu vijest. Nakon što mu je netko na pozornicu bacio plišanu igračku mačke, Lasagna je otkrio: 'Ovo me rasplakalo, Stipe je uginuo. Ne, ozbiljno, Stipe, naš voljeni mačak je uginuo nedavno. Kada sam ovo vidio, jednostavno me rasplakalo.'

Mačak Stipe bio je dobro poznat hrvatskoj javnosti jer je glavni junak popularne dječje slikovnice 'Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo', koja je prevedena i na engleski jezik.

U slikovnici je kroz perspektivu mačka Stipe ispričana avantura od nastanka pjesme 'Rim Tim Tagi Dim' do odlaska na Eurosong. Stipe je bio nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška, uz mace Gertrudu i Branku.

Mačak Stipe se pojavio i u spotu za pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim', a bio je poseban jer je rođen s jednim okom. Marko je poslije Eurosonga na nogu tetovirao i njegovo lice.