Kako izgleda žena Roberta Knjaza: U braku su 27 godina, doživjeli su najgoru tragediju, a utjehu je našao u jednom

Televizijski voditelj Robert Knjaz sa suprugom Zrinkom je u braku od 1997. godine.

Press

S dolaskom jesenske programske sheme na male ekrane vraća se i Robert Knjaz.Ove jeseni donosi serijal 'Najljepša europska sela', koji počinje 1. listopada i emitira se utorkom u 20.15 na HTV1. Knjazev serijal 'Knjazalište' prikazivan je u prošloj sezoni na HRT-u te je imao veliku gledanost.

Svoj privatni život Knjaz ne voli dijeliti s javnošću, no poznato je da je sa suprugom Zrinkom u braku već 27 godina. Par je u braku dobio troje djece: sina Emanuela i Luku Eusebija te kćer Sunčicu. Jednom je prilikom otkrio da se ne sjeća kako je zaprosio suprugu pa ju je zvao kako bi saznao odgovor.

Zeljko Hladika/PIXSELL 

'Evo, sad mi je rekla da sam joj vikao pod prozorom tako dugo da su je susjedi natjerali da se uda za mene', kazao je voditelj i priznao kako je imao veliku tremu pri upoznavanju njenih roditelja.

Iako je zaboravio prosidbu, nije zaboravio datum vjenčanja.

'Bilo je to 19. travnja i vjenčali smo se u crkvi. Nakon toga otišli smo u Aquarius. Svirao nam je bend Zabranjeno pušenje, tada je to bila špica', rekao je Robert koji je suprugu Zrinku upoznao na crkvenom izletu.

Otkrio je i kako je ključ zdravog odnosa i dugovječnog braka konstantna komunikacija.

Story 

'Taj koji razumije ženski rod još se nije rodio, a mislim da Zrinku počinjem razumijevati jer nas dvoje puno pričamo, ako treba i do ranih jutarnjih sati. Dakle problemi se ne gomilaju, već se odmah rješavaju, dok su još minijaturni', tvrdi Robert.

Robert i Zrinka imali još jedno dijete, kćer Antoniju, koja je 2000. godine umrla od karcinoma. O najtežim trenucima u životu Knjaz je progovorio u intervjuu za Jutarnji list.

'Tješio sam se da moramo biti zahvalni i na te dvije i pol godine koliko je bila s nama, i da čovjek nikad ne zna - veće i dublje Božje planove. Ali nije lako nositi se s takvim gubitkom. Optimist sam cijeli život i to me spašava, ali teško si je protumačiti zašto nevino dijete mora umrijeti', rekao je.

HRT 

Tad je otkrio da mu je vjera najviše pomogla da savlada bol zbog gubitka kćeri.

'Idem u crkvu, ali htio bih demistificirati jednu stvar, nisam zato i svetac. Dapače, idem u crkvu baš zato što sam grešan da ne bi bio još grešniji, tj. da me barem jednom tjedno neko opomene i kaže mi kojim putem moram ići. Frendovi me svako malo pitaju zašto idem u crkvu. Pa evo da odgovorim', rekao je kasnije.

'Crkva je kao neki servis za dušu. Primjerice, kad se auto pokvari ili kompjuter slijedi panika i u roku pola sata ćeš naći nekoga da ti to popravi. Dok dušu i karakter svi često zanemarujemo. Dakle, meni crkva služi kao neki korektiv koji me podsjeti kakav bi zapravo trebao biti. Odrastao sam s mamom i bakom i one su mi govorile da idem na vjeronauk. No, kad bih krenuo na vjeronauk uredno sam završio s dečkima na nogometu ispred vjeronauka a doma bi rekao da sam bio na vjeronauk', dodao je.