Poznata HRT-ovka bivša je djevojka osuđenog generala: Nakon što je uhićen otišla je iz Hrvatske i udala se za drugog

Bili su u vezi prije nego što je on osuđen za ratne zločine, a ona je od 2005. radi kao dopisnica HRT-a iz Sjedinjenih Američkih Država.

Facebook

Mirko Norac, umirovljeni general i osuđeni ratni zločinac slavi 57. rođendan. Norac je iz zatvora uvjetno pušten još 2011. i otad se vrlo rijetko medijski eksponira, a poznato je da se skrasio sa sinjskom stomatologinjom Jelenom Midenjak, s kojom ima dvoje djece.

Pixsell/ Jerko Blajic 

Prije nego što je završio u zatvoru, Norac je bio u dugogodišnjoj vezi s novinarkom Brankom Slavicom, HRT-ovom dopisnicom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Slavica je poslana u dopisništvo 2005. godine, nedugo nakon što je Norac uhićen zbog ratnih zločina. U Americi je pronašla i ljubav.

'Ljubav nas obično pronađe kad najmanje očekujete. To se i nama dogodilo. Moj suprug je Amerikanac, nema veze s novinarstvom, po struci je inženjer. Dugo se poznajemo', rekla je Branka 2017. godine za Jutarnji list. Dopisnica iz SAD-a vjenčala se s američkim inženjerom 2016. u crkvi u Georgetownu.

HRT 

Slavica ima zavidnu novinarku karijeru, koju je počela graditi u Splitu. Na HRT-u radi od 1994., a bila je i urednica na javnoj televiziji. Iz Splita se preselila u Zagreb, a zatim iz Zagreba u Ameriku.

'Nisam postala Amerikanka, iako volim Ameriku. Hrvatska je moj dom i nikad nemam osjećaj da sam zapravo otišla iz naše zemlje. Gledam na to kao na privremeni odlazak', rekla je svojedobno. Branka je u karijeri pokrivala lokalne i međunarodne udarne vijesti, izvještavala je i o dva predsjednička izbora, američkim političkim pitanjima, financijskim krizama, recesiji, demonstracijama na Wall Streetu i godišnjoj Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

'Pratila sam kulturne i društvene teme, što mi je omogućilo snimanje kratkih dokumentaraca o životu u SAD-u', kaže za sebe Branka i dodaje da osim rada ispred kamera, izvještava i za Hrvatski radio.

Više fotografija Branke Slavice pogledajte u galeriji: