Damir iz 'Lud, zbunjen, normalan' osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom: Dobio godinu dana zatvora, kaznu je otkupio

U javnost su procurili detalji nakon šokantne scene u Beogradskom narodnom pozorištu.

YouTube

U Beogradskom narodnom pozorištu održana je predstava 'Tiho, tiše', koje progovara o vršnjačkom nasilju. Nakon predstave, mladić iz publike je ustao i priznao da je i sam bio žrtva nasilja. Otkrio je da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac Moamer Kasumović (43).

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

Instagram 

Mladić je u potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu rekao da je cijeli slučaj dobio sudski epilog i da za to postoji sudska presuda. Nakon ove informacije, Raport se obratio Općinskom sudu u Sarajevu sa sljedećim pitanjima: 'Je li glumac Moamer Kasumović pravomoćno osuđen za zlostavljanje maloljetnika? Ukoliko je to istina, kolika mu je kazna izrečena?'.

Iz Suda su poručili da ne mogu dati informacije. Raport se potom obratio Tužiteljstvu Kantona Sarajevo, iz kojeg su potvrdili da je glumac Moamer Kasumović uistinu osuđen za kazneno djelo bluda.

'Na osnovu evidencije Tužiteljstva KS, obavještavamo vas da je protiv navedene osobe vođen postupak zbog kaznenog djela blud, koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine', kazali su za Raport iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo. 

Robert Gašpert 

Raport piše da je Kasumović potom svoju kaznu od godinu dana otkupio za 36.500 maraka (oko 18 tisuća eura). Prema informacijama Raporta, pravomoćna presuda donesena je 2021. godine, a u tom periodu Kasumović je 'nestao' iz Sarajeva, odnosno rijetko se viđa u gradu u kojem je živio od 1996. godine. Sudeći po objavama na društvenim mrežama, vrijeme je uglavnom provodio u rodnom Bijelom Polju, gdje je bio aktivan u kulturnom životu.

Na osnovu evidencije Tužiteljstva KS, za 'Avaz' je potvrđeno da se protiv navedene osobe vodio postupak za kazneno djelo bluda, što je pravomoćno okončano pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na godinu dana zatvora.