Bolest ih je dodatno zbližila: Kralj Charles zbog Kate Middleton donio veliku odluku

Usprkos činjenici da se i on ne osjeća najbolje, odlučio je princezi olakšati povratak dužnostima tako što je dio obaveza prebacio na drugu članicu obitelji.

PA IMAGES / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

Dok se princeza od Walesa Kate Middleton oporavlja od raka i lagano vraća dužnostima, kralj Charles III. trudi se maksimalno joj olakšati život i rasteretiti je dijela obaveza. Tako je nedavno, umjesto Kate, dodijelio specijalnu dužnost vojvotkinji Sophie od Edinburgha.

Ona je nedavno preuzela ključnu dužnost u ime kraljevske obitelji. Letjela je samostalno u Tanzaniju, kako bi promovirala misiju monarha u zajednici. Cilj njezina posjeta je poticanje harmonije između Velike Britanije i afričke zemlje. Obilazak će pokrenuti projekte u oblastima zdravstva, poljoprivrede i osnaživanja žena.

Kako prenosi Express.co.uk, supruga Charlesova brata princa Edwarda je na prijemu u utorak navečer prenijela osobno pismo monarha, u kojem je pohvalio njene iskrene napore u ostvarenju ovog važnog cilja.

Kralj Charles nije bio škrt na riječima već je pohvalio doprinos vrijedne Sophie i potaknuo je da nastavi s misijom iskorjenjivanja zanemarenih bolesti.

Profimedia 

'Kao pokrovitelj jednog od članova Međunarodne agencije za prevenciju sljepoće, Sightsaversa, i znajući da je vojvotkinja od Edinburgha danas s vama u Tanzaniji, posebno sam želio da svi znate koliko smo puni divljenja i zahvalnosti. Ja sam posebno ponosan na vašu strast i posvećene napore u liječenju i prevenciji zanemarenih tropskih bolesti', glasila je monarhova poruka, u kojoj se direktno obratio i vojvotkinji.

'Vaša stalna posvećenost i naporan rad odvest će nas u svijet u kojem se inkluzija i jednakost mogu ostvariti širom našeg Commonwealtha. Šaljem vam svoje najtoplije želje i iskreno ohrabrenje za prijeko potreban uspeh', zaključio je Charles, piše Glossy.