'U pitanju su dva dodira': Oglasio se odvjetnik Damira iz 'Lud, zbunjen, normalan', ono što je otkrio iznenadilo je sve

Odvjetnik koji je zastupao glumca, Rusmir Karkin, izjavio je da je postupak bio 'normalan' i da su se državno odvjetništvo i obrana žalili nakon prvostupanjske presude.

Armin Durgut/PIXSELL

Ne stišavaju se reakcije oko vijesti da je glumac Moamer Kasumović (42), najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića iz serije 'Lud, zbunjen, normalan', osuđen zbog kaznenog djela bludne radnje nad maloljetnikomSad se oglasio Rusmir Karkin, odvjetnik koji je zastupao glumca. Izjavio je da je postupak bio 'normalan' i da su se državno odvjetništvo i obrana žalili nakon prvostupanjske presude.

YouTube 

Ovo je bio predmet kao i svi drugi takvi predmeti, osim što je poznata osoba u pitanju. Kazna je u skladu sa zakonom. Čovjek je iskoristio mogućnost, koju zakon dozvoljava, da se otkupi kazna. On je otkupio kaznu i to je to’, rekao je za Dnevni avaz.

Instagram 

Dodao je da se o postupku nije ranije govorilo jer je u pitanju maloljetnik.

‘Javnost je sada zainteresirana jer je on poznata osoba, ali tu ništa nije bilo neobično ni posebno. Tu je bio redovan postupak bez bilo kakve nagodbe, ičega. Državno odvjetništvo podiglo optužnicu, saslušalo svoje svjedoke, saslušani svjedoci obrane i donesena presuda. Osuđen na godinu zatvora i to je to’, objasnio je.

YouTube 

Da me pogrešno ne shvate. Ne minimiziram ja ovaj slučaj, ali djelo za koje je on osuđen, u pitanju su dva dodira. I za ta dva dodira je dobio godinu dana zatvora. Kasumović je dolazio redovno na postupak, pojavljivao se. Žalili se i mi, žalilo se i državno odvjetništvo. Sada se ne mogu sjetiti jesmo li se mi žalili na visinu kazne. Znam da nismo bili zadovoljni presudom’, otkrio je.

Robert Gašpert 

Kaže da se s Kasumovićem nakon presude više nije čuo.

‘Proglašen je krivim, tužiteljstvo se žalilo, Kantonalni sud odbio žalbu i postupak je završen. On je iskoristio mogućnost i otkupio kaznu, kao u 90 drugih predmeta. Drugi će reći jedno, ali ja govorim kako je bilo’, zaključio je odvjetnik.