Gdje je Ferdo iz 'Zauvijek susjedi'? Supruga ga uvijek spusti na zemlju, a prije 4 godine život mu se preokrenuo

U njegov život je ušetala posebna osoba.

Screenshot

Ferdo Jurić jedan je od glavnih likova serije 'Zauvijek susjedi' koja se više od desetljeća reprizira na malim ekranima. Utjelovio ga je Ljubomir Kerekeš (64), koji je u seriji rastresen i uvijek upada u nevolje. Najbolji prijatelj mu je Jura Ferdić, koji je još rastreseniji od njega, a igra ga Darko Janeš. Snimili su 180 epizoda, a otkupili su 560 epizoda od Rumunja pa Ljubomir zna reći kako žali što se nije nastavilo snimanje. 

promo 

Unatoč tome što je u sedmom desetljeću, aktivno glumi i danas. Oni koji ga gledaju na 'daskama koje život znače' tvrde kako nije ostario niti dana. On se, doduše, zna našaliti na svoj račun pa kaže da mu kosa više nema 'pramenove' kao nekad nego da je sijeda. U sklopu Kerekesh Teatra glumi u nekoliko humorističnih komada, kao što su 'U zdrav mozak', 'Pod hitno na hitnu', 'Pokopaj me nježno', 'Susjedi'...

Screenshot 

Predstava 'Susjedi' vrti se oko istih likova kao i u seriji - Ferdi, Juri, Lili i Beli, a njih pak glume isti glumci kao i u seriji - Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda. Cilj im je realizirati dvije ženidbe u isto vrijeme i provjeriti odanost svojih boljih polovica, a predstava je na rasporedu 15.11. u Umagu. 

promo 

Inače, Ljubomir i njegov sin Jan Kerekeš zajedno umjetnički stvaraju, dijele strast prema glumi i životu tako da se za njih često kaže 'kakav otac, takav sin'. Jan je 2020. dobio kćer Unu, a Ljubomiru nema ljepšeg nego kad vidi svoju unučicu koja mu je uveselila život.

'Taj osmijeh mi para srce', rekao je za 24sata početkom godine. 

Facebook 

Da su dobro odradili svoj posao, potvrđuju im svakoga puta gledatelji koji zadovoljni izlaze iz kina i kazališta. Svojedobno su priznali za Story kako za savjet često pitaju svoje bolje polovice koje ih znaju spustiti na zemlju kada zatreba. 

'Uvijek ih pitamo za savjet, jer njihovo nam je mišljenje najvažnije. Upravo one često budu onaj glas razuma koji nas upozorava na sve moguće prepreke, nedaće i neočekivane probleme, ali na kraju uvijek popuste zbog našeg nagovaranja i inzistiranja. Mi smo tvrdoglavi, ambiciozni i spremni na rizik, a one su u početku realne, kritične i na kraju pune podrške', rekao je Ljubomir.