Tko je Tomo iz 'Sjena prošlosti'? Znamo ga iz 'Larinog izbora', a iznenadit će vas na koja je dva fakulteta studirao

Jednu od prijateljica, Paulu, glumi Dajana Čuljak, a njezin suprug je Tomo kojeg je utjelovio Matija Kačan.

RTL

Na RTL-u se počela prikazivati nova serija 'Sjene prošlosti' koja prati četiri žene čiji su životi isprepleteni događajima iz djetinjstva. Okrutna podvala u srednjoj školi sve je promijenila, a 20 godina poslije Marta, Olga, Paula i Ana ponovno se susreću i u njima se budi stari gnjev te želja za osvetom. Jednu od prijateljica, Paulu, glumi Dajana Čuljak, a njezin suprug je Tomo kojeg je utjelovio Matija Kačan.

'Tomo je čovjek koji je jako dobro situiran. Oženio se, kako bi se reklo, u dobru familiju i financijski je potpuno osiguran zbog ženine dobrostojeće obitelji. Njegov život izgleda idilično - Tomo voli cijele dane provoditi u sportskom klubu sa svojim prijateljima i pričati o sportu i novim tračevima te je uvijek spreman za šalu. Mislim da je svoj vrhunac dosegnuo još u srednjoj školi, kad je bio glavi frajer i od onda se nije pretjerano razvijao kao osoba. Ipak, nije loša osoba. Inspiraciju za lik Tome tražim u drugim ljudima, ali i u sebi jer mislim da u svakome od nas čuči barem jedna od njegovih osobina. Jako mi je zanimljivo igrati ovu ulogu', rekao je Kačan za RTL.

Matija se rodio u Zagrebu 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Splitu. Pohađao je i studije na Fakultetu političkih znanosti te na Teološkom fakultetu na kojem je bio apsolvent, ali nije ih završio. Imao je ulogu svećenika Jeronima u hrvatskoj sapunici 'Larin izbor' 2012. godine. Glumio je u više kazališnih predstava u HNK-u Split, u kazalištu PlayDrami i Teatru &TD.

Bio je stalni član osječkoga HNK sedam godina. Imao je epizodne uloge u mnogim hrvatskim televizijskim serijama kao što su: 'Počivali u miru', 'Drugo ime ljubavi', 'Bogu iza nogu', 'Šutnja' i drugi.

Najmlađi je od petero djece, a odrastao je u tradicionalnoj vjerskoj obitelji. Ima trojicu braće: Tvrtka, Domagoja i Hrvoja te sestru Jelenu.