Kći slavnog pjevača koji je tragično skončao spiskala očevo bogatstvo: Propala je, ne zna kako je dočekala 30. rođendan

Prerano je ostala bez oca, a majčin život bio je prilično buran, pa su skrbništvo nad Frances dali baki i teti.

Mark Kreusch / Splash / Profimedia

Frances Bean Cobain, kći legendarnog Kurta Cobaina, frontmena kultne grupe 'Nirvana', sa samo godinu dana počela se suočavati sa surovom stranom života. Isprva se činilo da je rođena pod sretnom zvijezdom, a onda joj je sreća okrenula leđa.

Imala je privilegiju prisustvovati dodjeli MTV nagrada u Los Angelesu kao beba od samo nekoliko mjeseci, zajedno sa svojim tatom i mamom Courtney Love. Njezino djetinjstvo nije bilo previše sretno. Prerano je ostala bez oca, a majčin život bio je prilično buran, pa su skrbništvo nad Frances dali baki i teti.

Instagram 

Kourtney je čak zaradila zabranu prilaska kćeri dok je maloljetna. Nije tajna da je Cobainova udovica bila problematična, da je tijekom trudnoće konzumirala heroin i nizala skandale. Časopis Rolling Stone proglasio ju je najkontroverznijom ženom u povijesti rock'n'rolla.

Kad je Frances postala punoljetna, naslijedila je očeve milijune. Danas zahvaljujući autorskim pravima mjesečno prima oko 100 tisuća dolara, ali je, prema vlastitom priznanju, najveći dio bogatstva spiskala. Kao i njezini roditelji, bila je sklona drogama i alkoholu te joj je dugo trebalo da se riješi ovisnosti.

Profimedia 

Bilo je to 2016. godine, kada se razvela od prvog supruga i povukla iz javnog života. Tijekom sudskog procesa posvađala se s bivšim suprugom Isaiahom Silvom oko Cobainove gitare (iz slavne izvedbe 'Nirvana MTV Unplugged' iz 1993.) za koju je tvrdio da mu je ona poklonila. Nije uspjela dokazati suprotno, a Silva je kasnije instrument prodao na aukciji za vrtoglavih šest milijuna dolara te je postao najskuplja gitara u povijesti.

Frances se ranije bavila manekenstvom, a danas - vizualnom umjetnošću. Imala je priliku postati uspješna glumica jer je bila pod lupom javnosti i medija, ali je odbila neke sjajne uloge, najprije onu koju joj je ponudio Tim Burton u 'Alisa u zemlji čudesa', a potom i ona koja je proslavila Kristen Stewart u sagi 'Sumrak'.

Profimedia 

Nedavno je proslavila 32. rođendan, a malo je nedostajalo da ne dočeka 30.

'Trideset! Uspjela sam! Iskreno, 20-godišnja Frances nije bila sigurna da će se to dogoditi. U to vrijeme, unutarnji osjećaj dubokog samoprijezira izazvan nesigurnošću, destruktivnim mehanizmima suočavanja sa stvarnošću i traumama koje je moj tijelo i mozak nisu mogli podnijeti, utjecali su na moju viziju sebe i svijeta. Sretna sam što sam ovdje', napisala je tada.

Kako piše Žena, promijenila je život, a u ljubavi je pronašla sreću. Prošlog listopada kći Kurta Cobaina udala se za klizača Rileyja Hawkea, a kum joj je bio Michael Stipe, frontmen kultnog benda R.E.M. U međuvremenu je izgladila i odnos s majkom na koju neodoljivo podsjeća.