Slavni glumac umro je u krevetu pored zaručnice: Ostavljen je u sirotištu, a majka mu je preminula na rukama

Život mu je bio isprepletan tragčnim događajima, a umro je mirno, u snu.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Proslavile su ga uloge u filmovima 'Goodfellas' i 'Field of Dreams', a upravo je na snimanju filma skončao svoj život.

Glumac Ray Liotta preminuo je 2022. dok je snimao film u Dominikanskoj Republici. Umro je u snu u 67. godini, a izvješće obdukcije pokazalo je da su smrt uzrokovali srčani i respiratorni problemi, uključujući plućni edem (tekućina u plućima), respiratorno zatajenje i akutno zatajenje srca.

Profimedia 

Obdukcija je pokazala da je Liotta patio od ateroskleroze - nakupljanja masti, kolesterola i drugih tvari na stijenkama njegovih arterija, što je vjerojatno doprinijelo njegovoj iznenadnoj smrti.

Prema izvješću, uzrok smrti Raya Liotte bio je 'prirodan i nenasilan'. Policija je objavila da je primila poziv nešto prije 6 sati ujutro 26. svibnja, a intervenirala je u hotelu u kojem je Liotta odsjeo sa zaručnicom Jacy Nittolo. Nažalost, glumac je proglašen mrtvim na licu mjesta.

Nittolo je kasnije na Instagramu progovorila o tom gubitku: 'Moj život ovih proteklih nekoliko godina bio je doista čaroban. Ray i ja dijelimo duboku ljubav koju ću zauvijek čuvati u srcu.'

Rođen je u Newarku, a odrastao je u domu svojih posvojitelja, Mary i Alfreda Liotte. Iako je posvojen kada je imao samo šest mjeseci, Liotta je u intervjuu s Larryjem Kingom rekao da je to znao od malih nogu. Glumca će kasnije privući filmski projekti koji su se doticali teme posvajanja, kao što je 'Identical'. Na kraju je ušao u trag i svojoj biološkoj majci.

'Prije nisam osjećao gorčinu zbog posvojenja, ali kad sam je upoznao shvatio sam da je imala stvarno valjane razloge. Tada sam shvatio da gotovo 99 posto djece koja se daju na posvajanje, to je za boljitak djeteta... Kućanstvo, situacija, godine jednostavno diktiraju da je to najbolje za dijete', rekao je tada.

Nakon uloge u filmu ‘Goodfellas’ karijera mu je poletjela, a tijekom snimanja primio je vijest da mu majka umire. Nakon što je završio snimanje scene u filmu u kojoj gangsteri pale restoran kako bi skupili novac od osiguranja, Liotta je požurio vidjeti svoju majku.

'Ležala je tamo i spavala. Stavio sam drugi krevet pokraj nje i rekao: 'Bok, mama'. A onda, možda u roku od 30 sekundi ili što već, ravna crta. Bio je to rak. Ali čekala je da se oprostim. Nisam htio ići jer sam znao što slijedi', rekao je.