Život im je obilježila velika tragedija: Ecija Ojdanić pokazala majku koju rijetko viđamo, razlog je uistinu poseban

Slavnoj glumici obitelj je najveća podrška u životu.

Instagram

Glumica Ecija Ojdanić (50) ovih dana ima razloga za slavlje. Naime, sudjelovala je na Berlinskom maratonu, a u ponedjeljak je njezina majka Milenka proslavila 75. rođendan. Ecija je ovim povodom na društvenim mrežama podijelila niz fotografija iz Berlina, a maraton je posvetila svojoj majci.

'Ovaj jubilarni, deseti maraton posvećujem svojoj mami, koja danas slavi svoj 75.-ti rođendan. Inače, ona je najveća protivnica mog trčanja. Ali upravo su ti drniški geni glavni adut za upornost, dosljednost i ludost za ovaj sport i ove rezultate. Nije PB, personal best, ali obzirom na okolnosti, odlično vrijeme, 3:32 kojim sam prezadovoljna. A o Berlinskom maratonu imam samo superlative. Fenomenalna organizacija, navijaci duž cijele staze, predivan grad.. jedna kružna staza..', napisala je pa nastavila:

'Grad od 3,8 milijuna stanovnika diše trku zbog kojeg je u Berlin došlo cca 150 000. Apeliram na moje Zagrepčane da jednako podrže maraton za 2 tjedna.. a ne mrzovoljom i predbacivanjem. E, da i moji #najjakiji koji su ubili i rezultatima, i dobrim provodom. I, majko, sretan ti rođendan! Da uzivaš u maratonu svojih akcija još dugo, dugo.'

'Svaka čast', 'Bravo, čestitam!', 'Svaka čast! Sretno mami! A mame su sve iste. I moja je ista', komentirali su pratitelji, a javila se i voditeljica Doris Pinčić Guberović koja joj je poručila: 'Bravo Ecka naša! Ponosni smo.'

Inače, Ecija ne skriva koliko joj znači njezina majka, a u emotivnoj objavi prošle godine opisala ju je kao 'nuklearnu elektranu pozitivne energije, ljubavi, optimizma'.

'Naša sigurna kuća, zaklon, podrška, učiteljica pozitivnog mišljenja i nevjerovatne radosti života i kad ti život nije najnaklonjeniji', napisala je tada. Da su majka i kći zajedno prošle kroz teške životne periode, Ecija je priznala u ranijem intervjuu za magazin Story.

'Jedino za čime žalim, s čime se ne mogu pomiriti ni to prihvatiti su odlasci bliskih ljudi, pogotovo mog brata koji je poginuo s 19 godina. To je obilježilo cijeli naš život i kako godine idu, sve mi je teže, ta rupa postaje sve veća umjesto da se smanjuje. Vrijeme zaista ne vida rane. Imali smo sada jedan tragičan niz. Prvo je Gina preminula prije tri godine, pa se razbolio moj tata i otišao, Lukas, a sada suprugov otac. Svi gubici su nas dosta rastužili, ali svaku tu tragediju proživjeli smo kao obitelj i nekako izišli još povezaniji.

Tada je priznala kako nije mislila da će preživjeti stravičan gubitak.

'Da mi je netko rekao da ću to preživjeti, pogotovo kada netko tako mlad ode u prometnoj nesreći, ne bih vjerovala. Nisam mislila da je to moguće, ali nekako smo preživjeli. To je jedino za čime žalim i da mogu čarobnim štapićem promijeniti, odmah bih to napravila. Svaka smrt me vraća na tu traumu jer očigledno nismo imali vremena procesuirati ono što se dogodilo. Samo smo se brinuli kako će mama i tata ostati zdrave glave', rekla je.

U bolnim situacijama najviše joj je pomogla podrška obitelji i prijatelja, a često ističe i kako trčanje ima pozitvan utjecaj na njezin život. Podsjećamo, , Ecija je u braku sa suprugom Robertom Orhelom od 2009. godine, a zajedno su dobili sina Jakova. Uz sina, glumica ima i kćer Cvitu koju je dobila u prošlom braku s Antom Viljcem.

Više fotografija Ecije Ojdanić pogledajte u galeriji: