Milan Stjelja za Story otkrio gdje ide raditi nakon 13 godina na Novoj TV: 'Siguran sam da sam donio dobru odluku'

Nada se kako će na novom poslu imati više vremena za svoje cure, suprugu Stellu, kćeri Lucu i Franku te englesku buldogicu Miku.

Robert Gašpert

Story Pop Up event PETKULT x STORY u Lemon Marketu u Zagrebu okupio je brojne poznate domaće ljubitelje pasa, a glavne zvijezde bile su upravo njihovi četveronožni ljubimci.

Sa svojom petogodišnjom engleskom buldogicom Mikom na event su stigli i poznati sportski novinar Milan Stjelja te njegova supruga Stella.

Robert Gašpert 

Par zajedno ima i dvije kćeri, trogodišnju Luce i Franku koja je na svijet stigla prošle godine, pa je Milan kod kuće potpuno okružen ženama.

'Ja sam oduvijek htio imati psa, imao sam ga prije u jednom periodu, supruga nije nikad. I onda je iskoristila jedan moj odlazak, poslovno putovanje na Atalanta - Dinamo u Milano, i kad sam se vratio imao sam psa. I nije mi bio problem, izuzev toga što smo taman ušli u novi stan, sve uredili, samo zbog toga sam se malo protivio, ali stvarno nikad nije ništa napravila, predivna je', govori ponosni vlasnik.

Supružnici podjednako vode brigu o svojoj ljubimici, koja je u njihov život stigla godinu i pol dana prije rođenja prve kćeri Luce. Milan nam je otkrio i kako je Mika prihvatila dolazak dviju prinova u obitelj.

'Ona u principu ne ide do njih, nemaju nekakvu posebnu interakciju. One dolaze do nje, ali djeca su takva, ako im ne vratiš emociju, one će skužiti da im tu nije mjesto, a ona se i dalje čudi zašto je s pozicije broj jedan, pala na dva, a sada i na tri', priča.

Robert Gašpert 

S obzirom na to da je jedini muškarac u svojoj kući, upitali smo ga i ima li u planu možda nabaviti još jednog muškog ljubimca, primjerice mačka.

'Da, muškog bi i papagaja, samo da je muški', rekao je kroz smijeh, pa je dodao: 'Ali Mika je moja, koliko god da je cura, ovako malo tulava i povučena je pravo muško'.

Inače Stjelja je nedavno iznenadio viješću o odlasku s Nove TV nakon 13 godina, a potvrdio nam je i gdje će nastaviti karijeru.

'Sofascore je nova destinacija, nakon preko 13 godina na Novoj i šest godina u Sportskim novostima. Doslovno pola života, sad imam 38', rekao nam je Milan te je istaknuo kako je za njega to bila teška odluka, ali, vjeruje, i ispravna.

'Da, jako teško, ali siguran sam da sam donio dobru odluku, radi se o fenomenalnoj firmi, o poštovanju koje su mi iskazali, o projektima koji su takvi da mi predstavljaju novi tip izazova', govori.

Još jedna od prednosti novog posla koju ističe je više slobodnog vremena za obitelj.

'Bit će i tamo putovanja i svega, ali u puno manjem obujmu. Sigurno je velika razlika u tome je što su svi neki zadaci koji će se morati odrađivati neće biti na dnevnoj razini, kako je bilo dosad, pa će dinamika sigurno biti drugačija, a vjerujem i lakše, iako to što će mi biti lakše nije mi razlog', zaključio je Stjelja.

Robert Gašpert 

U sklopu eventa održan je i panel 'Pas je čovjeku najbolji prijatelj'. Zašto se psi vežu uz ljude, kako četveronožni ljubimci snižavaju razinu stresa, zašto uz pse bolje spavamo, što stoji iza pseće vjernosti i kako čovjek na nju može odgovoriti, samo su neka od pitanja kojima su se pozabavili stručni panelisti dr. med. vet Maja Prpić, psihoterapeutkinja na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb dr. med. Ivana Dijanić, PR stručnjakinja i vlasnica psa Antonija Stupar Jurkin te Mara Vuković, direktorica marketinga i komunikacija, Pet centar (Pet Network International).

Još fotografija Milana Stjelje i supruge Stelle s eventa PETKULT x STORY pogledajte u galeriji: