Dalibor Matanić u sudnici: Influencerica ga tužila zbog uvrede i klevete, poznata je odluka suda

Redatelj je rekao da mu je žao što se sve tako odvilo.

Josip Mikacic/PIXSELL

'Nisam kriv', rekao je redatelj Dalibor Matanić na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nakon što ga je influencerica Doris Stanković tužila zbog uvrede i klevete. Ovo je prvi put da je Matanić snimljen u javnosti od njegova priznanja da je godinama uznemiravao kolegice, zbog čega je izgubio angažmane. Na sudu je bio dobro raspoložen. 

Goran Čižmešija 

Doris ga je tužila zbog njegovih komentara nakon što je vidio da je influencerica tražila od restorana u Poreču besplatnu večeru u zamjenu za objavu na društvenoj mreži. Stanković navodi kako ju je 30. kolovoza 2020. Matanić vrijeđao tako što je za nju naveo da je 'influencerska spodoba... neuka, šljam, neradnička bagra'. Njegove je navode smatrala klevetničkima i uvredljivima pa je za klevetu tražila da se redatelja kazni s 250 dnevnih dodataka, a za uvredu sa 150, piše 24sata.  

Josip Mikacic/PIXSELL 

'Prvo bih još jednom htio reći da mi je žao što se to ovako razvilo i da moj komentar nije bio usmjeren prema privatnoj tužiteljici osobno već prema načinu ponašanja zadnjih godina. Moja je opaska išla u smjeru da dok god se na društvenoj mreži mogu kupiti pratitelji taj sistem je dvojben. Svi smo mi influenceri, i ja sam na neki način influencer, ali smo te pratitelje zaslužili svojim radom', pojašnjavao je Matanić. Stanković je rekla da su je redateljeve riječi pogodile i ponizile cijelu obitelj te da je bila psihički vrlo loše i nesigurna u sebe. Sud je Matanića po drugi put nepravomoćno oslobodio krivnje.

promo 

'Smatram da postoje elementi uvrede, no ne i kaznenog djela uvrede odnosno da u konkretnom slučaju nema protupravnog ponašanja i to će biti detaljno obrazloženo u presudi', rekao je sudac Marko Benčić.

Stanković preostaje žalbu na tu odluku, a o konačnom ishodu odlučit će drugostupanjski sud.