Zbog nove fotografije Kate Middleton svi plaču: U tajnosti je povukla potez koji slama srca

Princeza od Walesa nedavno je završila s preventivnom kemoterapijom.

Ken Goff Rota / Goff Photos / Profimedia

Nakon što je početkom rujna objavila da je završila s kemoterapijom, Kate Middleton u srijedu se konačno vratila službenim dužnostima. Princeza od Walesa prisustovala je ceremoniji investiture u Windsoru zajedno s princem Williamom. Naime, oni su zajedno ugostili hrabru 16-godišnju Liz Hutton, koja se bori s rijetkim i agresivnim oblikom raka.

Slika princeze od Walesa kako grli ovu djevojčicu unijela je posebnu vrstu empatije, kaže stručnjak za govor tijela Judy James.

Princ William i Kate Middleton pozvali su Liz  da svojim slikama dokumentira važan događaj. Princeza od Walesa pokazala je 'dodatni dašak empatije' kada je zagrlila hrabru djevojčicu. James je istaknuo da je riječ o toplom i nježnom zagrljaju koji je bio blagotvoran za obje.

'Pogled Kate Middleton sugerira da je ponosna na mladu fotografkinju', dodao je.

Kraljevski par o cijelom susretu se oglasio i na društvenim mrežama, a nisu sakrili ni koliko ih je djevojka oduševila.

Prince and Princess of Wales Instagram via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

'Zadovoljstvo je danas u Windsoru upoznati Liz, talentiranu mladu fotografkinju čija su nas kreativnost i snaga inspirirali. Hvala ti što si s nama podijelila svoje fotografije i priču', poručili su.

Naime, mladoj Liz je u siječnju dijagnosticiran dezmoplastični tumor malih okruglih stanica, s metastazama na jajnicima, tkivu omentuma (peritonealni dio trbušne maramice koji se nalazi između želuca i debelog crijeva) i jetre. U pitanju je nevjerojatno rijetka i agresivna vrsta raka, sa samo 12 slučajeva godišnje u Engleskoj.

Liz je rečeno da ima šest mjeseci do tri godine života, što će ovisiti o učincima kemoterapije. Nakon dijagnoze posvetila se fotografiji koja je postala središte njezina života. Amaterska fotografkinja je za Mirror ispričala da su Kate i William bili 'vrlo topli, direktni i nimalo umišljeni'.

MATT PORTEOUS / AVALON / PROFIMEDIA 

Razgovarali su s njom o njezinim fotografijama, a prethodno je na listu želja stavila susret s kraljevskim parom, za koji su saznali i odlučili ostvariti njezin san. Ni njezina majka nije skrivala oduševljenje, piše Žena.rs.

Podsjećamo, Kate je u ožujku šokirala javnost viješću da boluje od karcinoma, nakon što je dva mjeseca ranije operirana zbog problema s abdomenom. Nedavno je objavila trominutni obiteljski video u kojem je otkrila da je završila s kemoterapijom, ali i dala svojevrsnu snagu svima ostalima koji se bore s rakom. 

Više fotografija kraljevske obitelji pogledajte u galeriji: