Tjerao je na intimne odnose s drugim ženama i napravio joj dijete: Voljela ga je, a sahranio ju je u 9. mjesecu trudnoće

Slovila je za jednu od najljepših holivudskih glumica.

Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Roman Polanski i Sharon Tate imali su jednu od najzloglasnijih veza u povijesti Hollywooda. Njihov komplicirani jednogodišnji brak završio je tragično 1969. godine kada je Tate, koja je bila osam i pol mjeseci trudna s njihovim prvim djetetom, ubijena - zajedno sa svojim prijateljima Jayem Sebringom, Abigail Folger, Wojciechom Frykowskim i Stephenom Parentom.

Omiljena glumica izbodena je na smrt u njihovoj kući u Los Angelesu od strane sljedbenika vođe kulta Charlesa Mansona. 

M.G.M. - Album / Album / Profimedia 

Gotovo osam godina nakon njezine smrti, Polanski je uhićen zbog seksualnog napada na 13-godišnju djevojčicu. Nekoliko mjeseci nakon uhićenja, Polanski je pobjegao iz SAD-a prije odsluženja kazne i nikada se nije vratio. 

Manson, čije je ime postalo sinonim za zlo nakon uhićenja u vezi s ubojstvom Tate i još osam osoba 1969., umro je prirodnom smrću 19. studenog 2017. Imao je 83 godine i služio je doživotnu kaznu u kalifornijskom državnom zatvoru Corcoran, piše Stil.

'Molila sam se za njegovu dušu', rekla je Sharonina sestra Debra Tate o trenutku nakon što ju je nazvao zatvorski službenik koji ju je obavijestio da je Manson umro.

Profimedia 

Kratki brak Polanskog s Tate vratio se u središte pozornosti nakon Mansonove smrti, a zatim ponovno nakon što se glumica Margot Robbie pojavila kao izmišljena verzija Sharon Tate u filmu 'Bilo jednom u Hollywoodu' Quentina Tarantina.

Njih dvoje prvi je put predstavio producent Martin Ransohoff sredinom šezdesetih, kada je pokušavao pomoći Sharon da dobije ulogu u nadolazećem filmu Polanskog. Glumica je povjerila svojoj sestri Debri da se ona i Polanski nisu odmah složili, što je otkriveno u knjizi 'Sharon Tate: Memoir', koju je sastavila Debra.

Polanski je navodno odbio razgovarati sa Sharon na njihovom prvom spoju. Prilikom njihovog drugog susreta, navodno je prestrašio Tate tako što je 'skočio' na nju dok je nosio masku Frankensteina: 'Govorio joj je kako da se oblači; govorio joj je kakvu šminku voli, a što ne voli. Više je volio da je bez ičega, bez šminke.'

Profimedia 

'Bila je i rođena domaćica', rekao je Polanski. 'Osim što kuha kao iz snova, ošišala me, vještinu koju je pokupila od (bivšeg dečka i frizera) Jaya Sebringa.'

Sharonina prijateljica Hatami otkrili su da je Polanski svoju suprugu tjerao na seks u troje s drugim ženama: 'Dovodio je druge djevojke u troje sa Sharon, a Sharon se nije sviđalo što on skuplja djevojke u zalazak sunca i dovodi ih kući kako bi s njima spavao.'

Redatelj je navodno odbio spavati s Tate nakon što je 1968. zatrudnjela s njegovim djetetom i nagovarao ju je na pobačaj. Kad se ona bunila, napustio je SAD i otišao u London i imao aferu s Michelle Phillips iz 'The Mamas & the Papas'.

Profimedia 

Polanski je bio u Londonu kada je primio vijest da mu je trudna supruga ubijena. Priznao je da ga njezina smrt i dalje pogađa svaki dan. 

'Čak i nakon svih ovih godina, ne mogu gledati spektakularan zalazak sunca ili posjetiti ljupku staru kuću ili doživjeti bilo kakav vizualni užitak, a da instinktivno sebi ne kažem koliko bi joj se sve to svidjelo', napisao je Polanski.

Također je izrazio osjećaj da ga javnost osuđuje zbog Sharonine smrti. U tiskovnim bilješkama za svoj film J'Accuse iz 2019., rekao je: 'Način na koji me ljudi vide, moj 'imidž' stvarno je počeo poprimati oblik nakon smrti Sharon Tate. Kada se to dogodilo, iako sam već prolazio užasa, tisak se dokopao te tragedije i, ne znajući kako se s njom nositi, pokrio je na najodvratniji način, implicirajući, između ostalog, da sam ja jedan od odgovornih za njezino ubojstvo, u pozadini sotonizma.'

FILMWAYS - Album / Album / Profimedia 

Redatelj je rekao da je bio pod povećalom 'nekoliko mjeseci dok policija konačno nije pronašla prave ubojice, Charlesa Mansona i njegovu 'obitelj'.