'Nadam se da gledam iz oblaka': Nakon teške bolesti, omiljena voditeljica u potresnoj poruci objavila vlastitu smrt

S teškom dijagnozom borila se zadnje tri godine.

Instagram

Potresna objava na Instagram profilu čuvene voditeljice u četvrtak je slomila javnost. Njezina smrt objavljena je njezinim riječima, a poruku koju je napisala podijelila je njezina sestra Kylie, nakon što je voditeljica izgubila bitku s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), odnosno bolešću motoričkih neurona (MND).

'Zbogom prijatelji. Moja sestra Kylie ovo objavljuje jer me više nema. Nadam se da gledam iz oblaka', napisala je u podužoj objavi australska voditeljica emisije 'It's a Knockout', Fiona MacDonald, koja je preminula u 67. godini.

'Sinoć je okončano nekoliko teških mjeseci. Bilo je vrlo mirno, dječaci (sinovi Harry i Rafe) i Kylie ostali su sa mnomda se oproste. Iako nikada nisam željela umrijeti, pomisao da napuštam svoje izmučeno tijelo bila je olakšanje. Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je teško. Budući da nisam mogla gutati hranu, hranjenje na sondu koje me trebalo održati na životu nije uspjelo jer moja crijeva više nisu podnosila nikakav proteinski napitak. Patila sam od užasnih bolova u leđima jer mi mišići više nisu radili'

'Crni humor koji mi je dobro služio tijekom prvih godina ovog putovanja pretvorio se u očaj. Donijela sam odluku nakon dugotrajne potrage da prekinem svu medicinsku podršku i konačno odem u bolnicu na palijativnu njegu. Kada voliš život kao ja, potrebna je velika doza hrabrosti da doneseš odluke koje vode do oproštaja'

'Zato nemojmo reći zbogom, jer se nadam da ću vas ponovno vidjeti s druge strane. Do tada: 'Vjetar u leđa. Neka vas sunce grije lice, neka kiša tiho pada po vašim poljima do ponovnog susreta, I neka vas Bog čuva. Vašu ljubav i smijeh nosim sa sobom i nadam se da ćete me sjećati', napisala je.

Slavna glumica skupljala je novac za istraživanje bolesti s kojom se borila. To je rijetko stanje karakterizirano degeneracijom živčanih stanica koje kontroliraju voljne mišiće. Bolest dovodi do postupnog pogoršanja simptoma koji uključuju slabost mišića, trzanje i ukočenost, piše Žena.rs.

Kako prenosi NBC News, Fiona je za tešku dijagnozu saznala 2021., kada je počela simptome poput posrtanja i nerazgovjetnog  govora. Izgubila je sposobnost govora te se služila kompjuteriziranim glasom.

"Svijet mi se srušio", rekla je u epizodi, koristeći se kompjuteriziranim glasom jer je izgubila sposobnost govora.