Zašto je palača šutjela o raku i Williamovoj ljubavnici? Konačno se zna razlog, nanijeli su štetu ionako bolesnoj Kate

O svemu se pričalo mjesecima, a iz palače se nisu oglašavali.

Profimedia

Kate Middleton (42) izbivala je iz javnosti šest mjeseci. Vidjeli smo je za Božić 2023. i onda u lipnju ove godine. Da ima rak otkrila je krajem ožujka, a u tom periodu kada nitko nije imao nikakva saznanja o njoj, pokrenule su se brojne teorije zavjere. Mnogi vjeruju kako su iz palače naredili princezi od Walesa da snimi video i otkrije detalje svoje dijagnoze, jer se počelo pričati o Williamovoj prevari, a kružile su i glasine da je Kate na samrti.  

Prince and Princess of Wales Instagram via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Kate je jasno dala do znanja da bi sve oko svog zdravstvenog stanja voljela zadržati za sebe još kad je u siječnju priznala da ide na planiranu operaciju abdomena. Mnogi se pitaju zašto su uopće iz palače dozvolili širenje lažnih vijesti mjesecima kada su mogli poslati priopćenje u kojem bi rekli da Middleton ima rak. Ili je Kate mogla ranije snimiti video u kojem će priznati da ide na preventivnu kemoterapiju. Razlog zašto se šutjelo o svemu dao je odbjegli princ Harry. 

JORDAN PETTITT / PA IMAGES / PROFIMEDIA 

Otkako je sa suprugom Meghan Markle otišao u Ameriku i prestao obavljati kraljevske dužnosti, princ je ispričao brojne detalje vezane uz britansku kraljevsku obitelj. Princ Harry je rekao kako postoji pravilo koje njegovi bližnji poštuju već godinama - ništa ne govori, ne buni se, što god da se u medijima piše - tako je, kako je. Vjerovali su da mogu samo pogoršati sve ako se budu oglašavali po tom pitanju. Zato nikad nisu ni demantirali naslove o rastavi, Williamovoj ljubavnici, ali i Kateinom gubitku kose zbog kemoterapije, iako je očito da nije izgubila kosu tijekom liječenja... Prema tom pravilu, iako se Kate nije svidjelo to što se sve nagađa o njezinu zdravlju, ali i braku, morali su šutjeti.

Profimedia 

Smatrali su da je bolje da Kate kaže da ima rak, prizna što se događa, a na ostala šuškanja i glasine će zažmiriti. Očito se kraljevska obitelj ne želi zamjeriti britanskim, ali i svjetskim medijima. Barem tako princ Harry tvrdi...